Ψηφιακη καταγραφη των προβληματων στο Δημο Κομοτηνης

Σύντομα αναμένεται η προμήθεια εφαρμογής για την αμεσότερη καταγραφή των προβλημάτων των Δημοτών

Εφαρμογή για την ψηφιακή καταγραφή των προβλημάτων των Δημοτών θα εγκαταστήσει στο άμεσο μέλλον ο Δήμος Κομοτηνής, μια πρόταση που κατέθεσε η δημοτική παράταξη του Σπάρτακου, και συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 22 Μαΐου.
 
Όπως τόνισε στο συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης κ. Κώστας Καραΐσκος κατέθεσαν την πρόταση στο Δήμαρχο, παίρνοντας αφορμή από συγκεκριμένη εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο, τονίζοντας πως με αυτό τον τρόπο θα γίνεται η καταγραφή των προβλημάτων, ώστε αφενός αυτά να είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμα αφετέρου ο Δήμος να αποκτήσει μια συνολική εικόνα των προβλημάτων που καταγράφουν οι πολίτες και πώς μπορεί αυτά να αντιμετωπιστούν.
 
Ο κ. Καραΐσκος θεωρεί δε πως με αυτό τον τρόπο θα υπάρχει μια πιο ενεργή συμμετοχή των πολιτών στα ζητήματα της καθημερινότητας κι αφετέρου μια ενημερωμένη και οργανωμένη δημοτική διοίκηση, με συνθήκες διαφάνειας.
 
Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα πως η μεγαλύτερη διαφάνεια θα βοηθήσει ώστε οι δημοτικές υπηρεσίες να λειτουργήσουν καλύτερα για τη πληρέστερη εξυπηρέτηση όλων, προτείνοντας να αναζητηθεί η δυνατότητα η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου να υιοθετήσει τα πρότυπα ISO 9001/2016, ώστε η λειτουργία της να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών, καθώς όπως σημείωσε μέχρι σήμερα «η λειτουργία της είναι απελπιστική».
 
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης σημείωσε πως η πρόταση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και έχει ήδη εγγραφεί στον προϋπολογισμό το κόστος αγοράς μια τέτοιας υπηρεσίας, με το Δήμο να οριοθετεί τις τεχνικές προδιαγραφές που απαιτούνται ώστε να προχωρήσει στην προμήθεια είτε του συγκεκριμένου είτε άλλου λογισμικού που αφορά το θέμα.
 
Παρόλα αυτά απέκρουσε τον ισχυρισμό του κ. Καραΐσκου για την κατάσταση της καθαριότητας στην Κομοτηνή, σημειώνοντας πως το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι αυτό του προσωπικού, το οποίο δεν φαίνεται πως θα λυθεί σύντομα.
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.