Προβολη της ταινιας «Murderball» στην Πολιτιστικη Κινηση Ροδοπης

Μια σημαντική πρωτοβουλία του συλλόγου «Περπατώ» για ανάδειξη της σημασίας του αθλητισμού σε άτομα με ειδικές ανάγκες, έγινε πράξη την τετάρτη το απόγευμα στο στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης. Ο λόγος για την προβολή της ταινίας «Murderball», που αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας τετραπληγικών αθλητών rugby, καθώς προσπαθούν να κατακτήσουν την πρώτη θέση στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις με αποκορύφωμα τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα το 2004. Η ταινία καταγράφει την πορεία μιας παρέας ανθρώπων, οι οποίοι παρά το γεγονός ότι είναι πλέον καθηλωμένοι για το υπόλοιπο της ζωής τους σε μια αναπηρική καρέκλα, κατορθώνουν να αντιμετωπίσουν τους δαίμονες του παρελθόντος και δεν εγκαταλείπουν την προσπάθεια για μια «κανονική» ζωή. Η ταινία παρουσιάζει τους ήρωές της με τρόπο ανθρώπινο και συγκινητικό, αποφεύγοντας τις εύκολες λύσεις και τους μελοδραματισμούς. Ικανοποιητική ήταν η προσέλευση θεατών, κυρίως νεαρών στην ηλικία ατόμων, που μετά την προβολή επιδόθηκαν σε μια γόνιμη συζήτηση γύρω από τη σχέση των ατόμων με ειδικές ανάγκες με τον αθλητισμό. Στη συζήτηση αυτή συμμετείχαν ο πρόεδρος του συλλόγου «Περπατώ», κ. Άλεξ Ταξιλδάρης, ο κ. Περικλής Πολυζωίδης, λέκτορας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, και φοιτήτριες του τμήματος της Κοινωνικής Διοίκησης, κάνουν την πρακτική τους στο σύλλογο «Περπατώ» και επιμελήθηκαν την οργάνωση.

Για μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα έκανε λόγο ο κ. Πολυζωίδης και συνέχισε τονίζοντας ότι «πρόκειται για μια θαυμάσια και ξεχωριστή πρωτοβουλία του συλλόγου «Περπατώ» και των φοιτητριών της Κοινωνικής Διοίκησης». «Όλος ο κόσμος, που παρίσταται εδώ», παρατήρησε, «θα αποκομίσει πολύ σημαντικές εμπειρίες». Όσον αφορά την προβολή της ταινίας, υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό δημιούργημα, που ο δημιουργός μιλάει μέσα από αυτό και προκαλεί πρωτογενή συναισθήματα».

Ο κ. Ταξιλδάρης ευχαρίστησε τους συντελεστές της εκδήλωσης και ειδικά τις φοιτήτριες, που κάνουν την πρακτική τους άσκηση στο σύλλογο «Περπατώ», το cafe Θέατρο, που βοήθησε στο διαφημιστικό υλικό και τον κ. Πολυζωίδη, που συμμετείχε στη συζήτηση, την Πολιτιστική Κίνηση, που παρείχε το χώρο, τονίζοντας ότι πρόκειται για έναν από τους συλλόγους που πραγματικά προσφέρουν στον πολιτισμό στην περιοχή μας. Αναφέρθηκε δε στο περιεχόμενο της ταινίας και εκδήλωσε τη λύπη του για το γεγονός ότι στη χώρα μας δεν προβλήθηκε παρά ελάχιστα, μη δίνοντας την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να την παρακολουθήσει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.