Προβολη της ταινιας «Φοιτητικη Αιωνιοτητα» στη Κομοτηνη

• Πρωτοβουλία της ομάδας «Ενότητα Νέων»
Η «Ενότητα Νέων» (ogrenci alemi) δεν είναι ούτε σύλλογος, ούτε μια οργάνωση και ούτε ανήκει σε καμιά. Είναι μια ομάδα νέων, με πλειοψηφία φοιτητών της μειονότητας που σπουδάζουν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Ο Μπουρχάν Μολλά Σακίρογλου, φοιτητής στο Μηχανολογικό Υπολογιστών Πάτρας, ο Αμπιντίν Αμπιντίν, στο Νοσηλευτικό Λαμίας, ο Ριτβάν Κιοσέ Μεμέτ, στο Παιδαγωγικό Πάτρας, η Φεϊμέ Ραΐφ, στην Προσχολική Εκπαίδευση Πάτρας και η Ηατητζέ Σαλήχ, στο Μαθηματικό Πάτρας είναι οι πρωτοπόροι αυτής της ενότητας.

Το καλοκαίρι που είχαμε κάνει συνέντευξη μαζί τους και μας είχαν πει για τις δραστηριότητες που ήθελαν να διοργανώσουν. Κάθε φορά μας είχαν τονίσει ότι δεν ανήκουν σε κανένα σύλλογο και όλες τις δραστηριότητές τους, με τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, τις οργανώνουν οι ίδιοι, χωρίς βοήθεια από έξω. Έτσι διαδίδουν και την νοοτροπία ότι είναι ανεξάρτητη ομάδα νέων με δραστηριότητες μόνο δικιάς τους υπογραφής.

Η πιο πρωτοποριακή τους δραστηριότητα ήταν ο γυρισμός μιας ταινίας μικρής διάρκειας και η προβολή της στον κινηματογράφο. Έτσι σήμερα φθάσαμε στο σημείο που η ομάδα «Ενότητα Νέων» ολοκλήρωσε την κινηματογραφική της ταινία αυτή με τίτλο «Φοιτητική Αιωνιότητα». Η ταινία αυτή έχει θέμα την φοιτητική ζωή της μειονότητας που σπουδάζουν σε διάφορα πανεπιστήμια σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας. Η ταινία αφηγείται τη ζωή τεσσάρων φοιτητών με σατιρικό τρόπο, την καθημερινότητά τους, τις δυσκολίες, τις εξελίξεις και τις χαρές που συναντούν στη φοιτητική ζωή, και από άποψη εκπαίδευσης και από άποψη κοινωνικής ζωής.

Η ταινία αυτή γυρίσθηκε και επεξεργάσθηκε τελείως από αυτήν την ομάδα νέων και θα προβληθεί την επόμενη Τρίτη στις 4 Ιανουαρίου 2011, ώρα 19:00 στον παλιό κινηματογράφο ΡΕΞ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Οι κεντρικοί ηθοποιοί στην ταινία είναι:
Ο Μπουρχάν Μολλά Σακίρογλου, στο Μηχανολογικό Υπολογιστών Πάτρας,
Ο Ριτβάν Κιοσέ Μεμέτ, στο Παιδαγωγικό Πάτρας,
Η Φεϊμέ Ραΐφ, στην Προσχολική Εκπαίδευση Πάτρας,
Η Ηατητζέ Σαλήχ, στο Μαθηματικό Πάτρας

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.