Προβολη ντοκιμαντερ και δωρεαν διανομη σπορων απο το Πελιτι Κομοτηνης

Σε εκδήλωση, όπου θα συγκεντρωθούν και είδη πρώτης ανάγκης για τους μετανάστες

Η τοπική Ομάδα του Πελίτι Κομοτηνής καλεί το κοινό σε μια εκδήλωση με θέμα τους πολύτιμους σπόρους, που θα πραγματοποιηθεί στην Πολιτιστική Κίνηση Ν. Ροδόπης (Φιλίππου 31, δίπλα στο 3ο Λύκειο) το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 8 μμ. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει προβολή του ντοκιμαντέρ «Οι σπόροι μας» του δικτύου Seed Savers από την Αυστραλία και θα ακολουθήσει διάλογος.
 
Εν συνεχεία θα μοιραστούν δωρεάν σπόροι από ντόπιες ποικιλίες, όπως πεπόνι Δουκάτου, καλαμπόκι Θρυλορίου, ντομάτα Σερρών, ντομάτα καρδιά βοδιού, ντομάτα για σάλτσα, ντοματίνι δάκρυ (για σαλάτα και σάλτσα), ντοματίνι καφέ, ντοματάκι μαύρο, στενοκούκι Ιθάκης, ρόκα, μαρούλι, καρπούζι Λήμνου, καρπούζι χοντρόφλουδο μεγάλο, πεπόνι Λήμνου, καλέντουλα, ρεσινολαδιά (λουλούδι που διώχνει τον κρεμμυδοφάγο και το δορυφόρο).

Θα υπάρχουν σπιτικά κεράσματα και η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με γκάιντα και χορό. Όποιος επιθυμεί μπορεί να φέρει ένα κέρασμα (πίτα, μαγειρευτό, σαλάτα, γλυκό) για το κοινό τραπέζι.
 
Στο περιθώριο της εκδήλωσης θα γίνει συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους μετανάστες στο στρατόπεδο Παρανεστίου. Είδη που μπορείτε να φέρετε είναι: ανδρικά ρούχα, εσώρουχα, κάλτσες, παπούτσια (μεσαία και μεγάλα νούμερα), παντόφλες (όλα για άντρες), όπως επίσης επιτραπέζια παιχνίδια, πάζλ, ηλεκτρικό μάτι, γκαζάκια για καφέ, βραστήρες.
 
Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη.
Για πληροφορίες: Νίκος Δομπάζης, συντονιστής Πελίτι Κομοτηνής, 6907 337101
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.