Προβληματα στο Κολυμβητηριο Κομοτηνης

Ποιος πρέπει να διασφαλίζει τις ανάγκες του Κολυμβητηρίου Κομοτηνής, ο Δήμος ή οι συνδρομές των αθλητικών συλλόγων; Αυτό το δίλημμα υπάρχει αυτή τη στιγμή μεταξύ του Κολυμβητικού Ομίλου Κομοτηνής και του Τμήματος Κολύμβησης ΓΑΣ Κομοτηνής, από μια πλευρά, και του Δήμου Κομοτηνής, από την άλλη. Πρόκειται για τα προβλήματα που προέκυψαν τον τελευταίο καιρό με την έλλειψη θέρμανσης στο Κολυμβητήριο Κομοτηνής.

Πρόβλημα δημιουργήθηκε αυτές τις ημέρες στο Κολυμβητήριο Κομοτηνής, μετά από κατηγορίες που θέλουν τη διοίκηση του Κολυμβητικού Ομίλου Κομοτηνής και του Τμήματος Κολύμβησης ΓΑΣ Κομοτηνής να επιβαρύνουν οικονομικά τον Δήμο Κομοτηνής. «Δηλαδή, μας κατηγορούν ότι το Κολυμβητήριο παίρνει λεφτά, τα οποία δεν είναι ανταποδοτικά», είπε ο Αλέκος Σκοπιανός, μέλος του Δ.Σ. του Κολυμβητικού Ομίλου Κομοτηνής, έφορος προαγωνιστικής κολύμβησης, ο οποίος αναρωτήθηκε: «Πώς μπορούμε να ζητάμε ανταποδοτικά από άθληση προς τους νέους και από μαζικό αθλητισμό;» Ο κ. Σκοπιανός ανέφερε ότι οι ανάγκες του Κολυμβητηρίου καλύπτονται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, σημειώνοντας ότι «δεν μπορεί να λένε ότι όλα τα πληρώνει ο Δήμος».

Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες δύο ημέρες το Κολυμβητήριο Κομοτηνής παρέμεινε κλειστό λόγω της έλλειψης θέρμανσης, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Σκοπιανός. «Αυτά είναι προβλήματα του ΔΟΝΑ».

Ωστόσο, κρίνεται αναγκαία η ομαλή λειτουργία του Κολυμβητηρίου Κομοτηνής, σύμφωνα με τον κ. Σκοπιανό, καθώς απευθύνεται σε 400 οικογένειες της περιοχής, στα παιδιά (ηλικίας 2-18 ετών) των οποίων δίνεται η δυνατότητα για άθληση. «Στο Κολυμβητήριο έρχονται παιδιά ηλικίας 2-18 ετών και πιστεύω ότι αυτό είναι πολύ θετικό σε σχέση με τα παιδιά που περνάνε τον περισσότερο χρόνο τους στα Internet kafe και στις καφετέριες. Δηλαδή, κάνουν κακό αυτά τα παιδιά που έρχονται στο Κολυμβητήριο για να γυμναστούν και να μάθουν κολύμβηση;» όπως ενημέρωσε ο κ. Σκοπιανός ο οποίος ισχυρίστηκε ότι το Κολυμβητήριο της πόλης μας παρέχει τις υπηρεσίες του τόσο για την υλοποίηση των μαθημάτων για τα παιδιά όσο και των προγραμμάτων του ΔΟΝΑ.

Η συνδρομή που πληρώνουν στους Συλλόγους οι γονείς των παιδιών καλύπτει τις άμεσες ανάγκες των συλλόγων, όπως «οι άνθρωποι που γυμνάζουν τα παιδιά, τα έξοδα που έχουμε. Οι σύλλογοι είναι μη κερδοσκοπικοί».

Ο ίδιος πιστεύει ότι το άθλημα αυτό πρέπει να συνεχιστεί και για άλλους λόγους, μεταξύ των οποίων η διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων, ημερίδων στην Κομοτηνή, που ενισχύουν οικονομικά την πόλη. «Όταν γίνεται μια εκδήλωση κολύμβησης στην Κομοτηνή, έρχονται περίπου 400 αθλητές, οι οποίοι μαζί με τους συνοδούς τους επενδύουν στην αγορά της πόλης κατά την παραμονή τους σε αυτήν».

Κωνσταντίνος Μιχελής, πρόεδρος του ΔΟΝΑ Κομοτηνής: «Να μην μαθαίνουμε συνέχεια να ρίχνουμε την ευθύνη στο Δήμο»

Ο πρόεδρος του ΔΟΝΑ Κομοτηνής Κωνσταντίνος Μιχελής, από πλευράς του, αναφέρθηκε στα παράπονα των γονιών, οι οποίοι απευθύνθηκαν στο γραφείο του ΔΟΝΑ για να διαμαρτυρηθούν σχετικά με την έλλειψη θέρμανσης στο Κολυμβητήριο. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γονείς πληρώνουν συνδρομή 30 ευρώ το μήνα, επομένως, έχουν απόλυτο δίκιο να ζητάνε. Όσο για τις ανάγκες των συλλόγων, ισχυρίστηκε ότι «έχουν τα πάντα δωρεάν. Να μην μαθαίνουμε συνέχεια να ρίχνουμε την ευθύνη στο Δήμο».

Ο κ. Μιχελής
αναφέρθηκε στην προσπάθεια του ΔΟΝΑ που σκοπεύει να μειώσει το κόστος εξόδων των γονιών, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν τόσο τη συνδρομή στους συλλόγους, όσο και το πετρέλαιο μέσω του Δήμου ως δημότης που φορολογείται. «Θέλουμε να μειώσουμε το κόστος των γονιών που πληρώνουν αυτά τα λεφτά».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.