Προβληματα στη Σαμοθρακη λογω κακοκαιριας

Επανήλθε τελικά το ρεύμα στα χωριά της Σαμοθράκης στα οποία διεκόπη λόγω της ισχυρής χιονοθύελλας που έπληξε το νησί. Συγκεκριμένα από τις 9 χθες το πρωί τέσσερα χωριά στη νότια πλευρά της Σαμοθράκης (Λάκκωμα, Προφήτης Ηλίας, Ξηροπόταμος και Δάφνες) δεν είχαν ρεύμα μέχρι το μεσημέρι.

Εξάλλου, σε ετοιμότητα βρίσκεται ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός στη Θράκη προκειμένου να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν από την κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή.

Το τσουχτερό κρύο και οι ισχυροί άνεμοι, έντασης 6 μποφώρ, συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στον Εβρο. Στην Ορεστιάδα το πρωί το θερμόμετρο έπεσε στους -5 βαθμούς στην Αλεξανδρούπολη -3, ενώ στη Σαμοθράκη από το πρωί χιονίζει. Εξάλλου, λόγω των ισχυρών θυελλωδών ανέμων δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια από προς τη Σαμοθράκη.

Χθες, συνεδρίασε το ΣΝΟ Σαμοθράκης προκειμένου να οργανώσει τις ενέργειες του λόγω της ιδιαιτερότητας που παρουσιάζει το γεωλογικό ανάγλυφο της περιοχής.

Εξάλλου, σύμφωνα μ ε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων αναμένεται να πνέουν στην περιοχή θυελλώδεις άνεμοι που κατά τόπους θα φθάσουν μέχρι και τα 9 μποφόρ.

Μέτρα για την έγκαιρη αντιμετώπιση τυχών προβλημάτων έχει λάβει η Γενική Γραμματεία της Περιφέρειας ΑΜΘ σε συνεργασία με τους Δήμους ,τις κοινότητες την Αστυνομία, και την πυροσβεστική.

Πρώτη προτεραιότητα έχει το εθνικό οδικό δίκτυο, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται και οι λιμενικές αρχές με όλο το προσωπικό ,πλωτά και χερσαία μέσα, για την παροχή βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία και μικρά σκάφη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.