Προβληματα σε Κεχρο και Οργανη απο τη χιονοπτωση

Προβλήματα στο επαρχιακό δίκτυο δημιούργησε η έντονη χιονόπτωση που ξεκίνησε το Σάββατο με αποτέλεσμα να αποκλεισθούν χωριά της Ορεινής Ροδόπης. Από τη νομαρχία Ροδόπης καταβάλλονται προσπάθειες για αντιμετώπιση του προβλήματος, ενώ χθες Δευτέρα κλειστά παρέμειναν τα σχολεία σε Κέχρο και Οργάνη.
 

Όπως μετέφερε ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας στη Νομαρχία Ροδόπης, Κώστας Μπαλτίδης, χθες Δευτέρα «εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολία και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες από τον οικισμό του Καλλυντρίου μέχρι και την κοινότητα Οργάνης. Λόγω επίσης της έντονης χιονόπτωσης είναι αδύνατη η κυκλοφορία από την κοινότητα Οργάνης προς τους υπόλοιπους οικισμούς. Από την άλλη έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από το 15ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Νέας Σάντας – Κέχρου και η πρόσβαση είναι αδύνατη ακόμη και με αντιολισθητικές αλυσίδες όπως και στους υπόλοιπους οικισμούς της ευρύτερης ορεινής περιοχής της κοινότητας Κέχρου».

 

Το ύψος της χιονόπτωσης έφθασε τα τριάντα εκατοστά περίπου και με απόφαση νομάρχη για χθες Δευτέρα τα σχολεία στους οικισμούς των κοινοτήτων Κέχρου και Οργάνης ήταν κλειστά. Η Πολιτική Προστασία της Νομαρχίας Ροδόπης απέστειλε μηχανήματα ακόμη και ιδιωτών ώστε να συνδράμουν στην αποκατάσταση της κυκλοφορία των οχημάτων.

 

Εξάλλου, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το τσουχτερό κρύο θα συνεχίσει και τις επόμενες ημέρες, αλλά και το εορταστικό τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας αναμένεται στο ίδιο σκηνικό.

Άννα Πατρωνίδου
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.