Προβλημα ξανα με τη διασυνδεση του βιολογικου με το Κοσμιο

Φελίνα Καζάκου «Έντονες ήταν, και είναι οι αντιδράσεις και οι διαμαρτυρίες των κατοίκων για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει το συγκεκριμένο έργο»

Ερωτήματα προς τη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ και του δήμου Κομοτηνής περί της διασύνδεση του βιολογικού με το Κόσμιου απευθύνει μέσω ανακοίνωσής της η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εμείς… η πόλη» κ. Φελίνα  Καζάκου. Όπως σημειώνει η κ. Καζάκου, έντονες είναι οι αντιδράσεις και οι διαμαρτυρίες των κατοίκων του οικισμού λόγω της δυσοσμίας που προέρχεται από αυτήν. Διαμαρτυρίες που ενώ έχουν απευθυνθεί αρμοδίως από τον Ιούνιο του 2017 ακόμη δεν έχει βρεθεί λύση στο πρόβλημα.
 
Εν παραλλήλω η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης σημειώνει πως «υπήρξε μια κάκιστη αποκατάσταση της εσωτερικής οδοποιίας του οικισμού, με αποτέλεσμα, οι  περισσότεροι δρόμοι να έχουν καταστραφεί και να είναι επικίνδυνοι» για να επανέλθει στο θέμα του βιολογικού παρατηρώντας πως «πριν από αρκετούς μήνες ήρθε να προστεθεί ακόμη ένα σοβαρό πρόβλημα που αφορά την σωστή λειτουργία του αντλιοστασίου και την έντονη δυσοσμία που προκαλείται από αυτό» εξ ου και παραθέτει σειρά ερωτημάτων ζητώντας τόσο επίσημες απαντήσεις όσο και επίλυση των προβλημάτων. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κ. Καζάκου: 

«Ένα έργο … δεκάδες προβλήματα, η διασύνδεση του Κοσμίου με τον βιολογικό.
 
Πρόκειται για το έργου του βιολογικού καθαρισμού του οικισμού Κοσμίου που ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τους κατοίκους του οικισμού.
 
Έντονες ήταν, και είναι οι αντιδράσεις και οι διαμαρτυρίες των κατοίκων για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει το συγκεκριμένο έργο εντός του οικισμού αλλά κυρίως στην καθημερινότητα των κατοίκων.
 


Σε συνάντηση που είχα με κατοίκους του οικισμού στις 26 Νοεμβρίου, μεταξύ των οποίων παραβρέθηκε και η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κοσμίου κ. Χ. Μιχαηλίδου, καταγράφηκαν τα προβλήματα της συνεχούς και έντονης δυσοσμίας εντός αλλά και  περιφερειακά του οικισμού. Οι κάτοικοι παρόλο που έχουν εκφράσει τα παράπονα τους από τον Ιούνιο του 2017, δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση στο πρόβλημα..
 
Πρόκειται για ένα έργο της ΔΕΥΑΚ το οποίο παραλήφθηκε πριν από 18 μήνες, ήταν χρηματοδοτούμενο, επιβάρυνε επιπλέον τους κατοίκους με κόστη σύνδεσης και νέα τέλη. Επίσης υπήρξε μια κάκιστη αποκατάσταση της εσωτερικής οδοποιίας του οικισμού, με αποτέλεσμα, οι  περισσότεροι δρόμοι να έχουν καταστραφεί και να είναι επικίνδυνοι.
 
Πριν από αρκετούς μήνες ήρθε να προστεθεί ακόμη ένα σοβαρό πρόβλημα που αφορά την σωστή λειτουργία του αντλιοστασίου και την έντονη δυσοσμία που προκαλείται από αυτό.
 
Παρά τις προσπάθειες μας  κατά το παρελθόν να λάβουμε απαντήσεις από τη διοίκηση της  ΔΕΥΑΚ είχαμε τις διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
 

Σήμερα βρέθηκα στο σημείο του αντλιοστασίου (σ.σ. 29 Νοεμβρίου 2017),  όπου συνεργεία της ΔΕΥΑΚ προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα. Σε συνομιλία που είχε με τους τεχνικούς και  με τον επιβλέποντα των εργασιών κ. Ρωσσίδη, ειπώθηκε πως δεν λειτουργεί η μια αντλία, γίνονται ενέργειες αποκατάστασης αυτής καθώς και καθαρισμού των αγωγών.
 
Και προκύπτει το εύλογο ερώτημα, γιατί ένα μεγάλο έργο που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ και εν μέρει από τους κατοίκους του οικισμού και το οποίο παραλήφθηκε   πριν από μερικού μήνες παρουσιάζει αυτά τα προβλήματα; Κάτω από ποιες συνθήκες έγινε η παραλαβή του έργου και γιατί δεν αναζητούνται οι όποιες ευθύνες;
 
Αναμένουμε επίσημα τις απαντήσεις, αλλά κυρίως την επίλυση του προβλήματος».     

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.