Πρωτοβουλιες αναλαμβανει το Δικτυο Συνδεσμων Βιομηχανιων Βιοτεχνιων ΑΜΘ για την τονωση της επιχειρηματικοτητας

Επίσκεψη εργασίας Πιρτσιόλα-Γιαννακίδη στην περιοχή και υπογραφή Πλαισίου Συνεργασίας με τον ΟΒΙ

Οι Σύνδεσμοι Βιομηχανιών Βιοτεχνιών Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης διοργανώνουν στη Κομοτηνή, τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019, Επίσκεψη Εργασίας με επίσημους προσκεκλημένους τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιο Πιτσιόρλα και τον Υφυπουργό και βουλευτή Ξάνθης κ. Στάθη Γιαννακίδη. Κατά τη διάρκεια  της επίσκεψης  θα αναδειχθούν συγκεκριμένα κρίσιμα και καίρια θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα της περιοχής καθώς και την ενίσχυση της εξωστρέφειας στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ.
 
Η επίσκεψη περιλαμβάνει στοχευμένη ατζέντα σε συναντήσεις εργασίας με εκπροσώπους των Συνδέσμων Βιομηχανίας από τους 5 νομούς, όπου θα τεθούν συγκεκριμένα πρακτικά θέματα προς επίλυση, προτάσεις επί κινήτρων επενδύσεων, της απασχόλησης και της αναβίωσης βιομηχανικών περιοχών.
 
Κατά την επίσκεψη, θα υπογραφεί και το Πλαίσιο Συνεργασίας μεταξύ των Συνδέσμων Βιομηχανίας και του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ). Τον Οργανισμό θα εκπροσωπήσουν  ο  Προέδρος  Δρ. Πρόδρομος Τσιαβός  και ο Γενικός  Διευθυντής του ΟΒΙ,  Δρ. Ιωάννης Καπλάνης,  ενώ στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κ. Αλέξανδρος Πολυχρονίδης.  Η συμφωνία αποβλέπει στη δημιουργία τοπικής εκπροσώπησης στην ΠΑΜ-Θ, με στόχο τη στενότερη συνεργασία προς τη δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος για την προώθηση της καινοτομίας. Οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας θα αποκτήσουν τη δυνατότητα άμεσης πληροφόρησης για θέματα προστασίας βιομηχανικής ιδιοκτησίας και κατοχύρωσης της εφευρετικής  τους δραστηριότητας με πρακτική βοήθεια κατά την προετοιμασία και την υποβολή των αιτημάτων για διπλώματα ευρεσιτεχνίας, βιομηχανικά σχέδια και λοιπούς τίτλων.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.