Πρωτοβουλια πολιτων για τις στειρωσεις αδεσποτων σκυλων στην Κομοτηνη

Η σελίδα «Φωνή Σκύλου» απευθύνει κάλεσμα σε κάθε ενεργό σκεπτόμενο πολίτη, ζωόφιλο ή μη

Όταν το κράτος αδυνατεί οι πολίτες παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους. Λίγες μέρες μετά την συνέντευξη του δημάρχου Κομοτηνής κ.Γιώργου Πετρίδη στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» κατά την οποία αναφέρθηκε και στο θέμα των αδέσποτων της Κομοτηνής, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως υπάρχει ανάγκη αλλαγής του θεσμικού πλαισίου για τη διαχείριση των αδέσποτών στην Ελλάδα, και ενώ το ζήτημα παραμένει πρώτο στην επικαιρότητα των Κομοτηναίων και των Ροδοπιτών γενικότερα, έρχεται μία πρωτοβουλία πολιτών που ευελπιστεί να θέσει το δικό της λιθαράκι στο μεγάλο αυτό πρόβλημα.
 
Συγκεκριμένα η διαδικτυακή ομάδα της σελίδας «Φωνή Σκύλου» που έκανε την εμφάνισή της στο facebook πριν από λίγους μήνες, ανακοίνωσε την έναρξη μίας ιδιωτικής προσπάθειας για τη στείρωση αδέσποτων σκύλων της πόλης μας. Σε σχετική τους ανάρτηση στη σελίδα η ομάδα πολιτών καλεί τους «σκεπτόμενους ενεργούς πολίτες» να συνδράμουν, ο καθένας όσο μπορεί, στην πρωτοβουλία αυτή, για την οποία όπως γράφουν θα απευθυνθούν τόσο στο Δημοτικό Κυνοκομείο, όσο και σε ιδιώτες κτηνιάτρους, καθότι οι δυνατότητες του πρώτου είναι συγκεκριμένες. 

Αναλυτικά η ανάρτηση έχει ως εξής: 

«Κομοτηνή, 10 Μαρτίου 2017: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ! Προς Σκεπτόμενους Ενεργούς Πολίτες!
 
Μια ομάδα φίλων αποφασίσαμε να παρέμβουμε ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ στο πρόβλημα και την ταλαιπωρία που υφίστανται τα δύσμοιρα αδέσποτα της περιοχής μας. Δεν φθάνει η πείνα, η δίψα, το κρύο, η βροχή, το ξύλο, οι τραυματισμοί από αυτοκίνητα και οι αρρώστιες… Εσχάτως προσετέθησαν και άφθονοι ανεγκέφαλοι ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΙ (ελληνικό ενδημικό είδος δίποδων θηλαστικών της οικογενείας Balkanicus-Skatopsihus), συνήθως με βεβαρημένο ψυχικό υπόβαθρο, που εκφράζουν δημοσίως τη χυδαιότητά τους σε βάρος των ανυπεράσπιστων σκύλων. Οπωσδήποτε, η οικονομική κρίση μεγέθυνε το πρόβλημα της εγκατάλειψης σκυλιών. Δηλώνουμε, εξ αρχής, ότι, είμαστε αλληλέγγυοι σε όσους πολίτες δέχθηκαν επίθεση από ταλαιπωρημένους σκύλους. Βέβαια, υπάρχουν και συγκεκριμένες περιπτώσεις όπου οι επιθέσεις δεν είναι αναίτιες, αλλά αποτελούν δικαιολογημένη άμυνα των σκυλιών απέναντι σε επιθετικά δίποδα, τα οποία δαγκώνουν πολύ χειρότερα από τα σκυλιά! Τιμούμε στον υπέρτατο βαθμό τους ευγενείς εκείνους πολίτες, οι οποίοι παρά τις επιθέσεις που δέχθηκαν, αντιλαμβάνονται ότι και τα ζώα αυτά έχουν δικαιώματα στη ζωή και ότι ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ! Το ζητούμενο είναι η αποτελεσματική του διαχείριση. Τα διαδικτυακά κλαψουρίσματα, οι ιαχές από βλαμμένους εναντίον των σκυλιών, οι φόλες από σιχαμερά κοινωνικά αποβράσματα, ακόμη και η ψηφοθηρική εκμετάλλευση του προβλήματος από επίδοξους πολιτικάντηδες/σες, ΔΕΝ βοηθούν στην επίλυσή του.
 
Καλούμε τους σκεπτόμενους ενεργούς πολίτες, να συστρατευθούν μαζί μας, ώστε ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουμε, να προχωρήσουμε και σε μαζικές στειρώσεις. Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν με έργα στην επίλυση του προβλήματος των αδέσποτων -και όχι με ιντερνετικά φληναφήματα- παρακαλώ να μας το δηλώσουν. Επειδή οι δυνατότητες σε επεμβάσεις στείρωσης του Δημοτικού Κυνοκομείου είναι συγκεκριμένες, θα προχωρήσουμε σε στειρώσεις και σε ιδιώτες κτηνιάτρους. Εάν κάθε λογικός πολίτης, ζωόφιλος ή μη, επιθυμεί να στηρίξει την πρωτοβουλία, παρακαλούμε να μας ενημερώσει με μήνυμα, δηλώνοντας τα στοιχεία του και ένα αριθμό τηλεφώνου επικοινωνίας. Ευχαριστούμε θερμά».
 
Ήδη αν κρίνει κανείς από τα σχόλια  κάτω από την σχετική ανάρτηση, αρκετοί είναι οι συμπολίτες μας που επιθυμούν να συμβάλλουν στην εν λόγω πρωτοβουλία, η οποία σαφώς δεν αποτελεί πανάκια στο μεγάλο πρόβλημα των αδέσποτων στην πόλη μας, είναι ωστόσο ένα καλό πρώτο βήμα. Ν.Β. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.