Πρωτοβουλια εξι συλλογων για τη δημιουργια Θερινου Φεστιβαλ Πολιτισμου στο ιστορικο κεντρο

Με στόχο την ενίσχυση των ατόμων και οικογενειών της πόλης που βρίσκονται σε ανάγκη - Η συναυλία της Αλέκας Κανελλίδου στο Βυζαντινό Φρούριο, η έναρξη της προσπάθειας

Η ισχύς εν τη ενώσει λέει ένα αρχαίο ρητό, το οποίο τουλάχιστον μέχρι προσφάτως σε ό,τι αφορά την πόλη μας δεν έβρισκε – και σε πολλές των περιπτώσεων συνεχίζει να μην βρίσκει ακόμα και σήμερα – εφαρμογή. Οι λέξεις συλλογικότητα, συνέργεια και αλληλεγγύη σπάνια βρήκαν μέχρι σήμερα ουσιαστική εφαρμογή στην Κομοτηνή, γεγονός το οποίο ωστόσο φαίνεται πως αρχίζει να αλλάζει.
 
Πάνω σε αυτές τις αρχές λοιπόν, της στήριξης, της συνέργειας και της αλληλεγγύης έξι σύλλογοι της πόλης μας, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν.Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής», η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία – Παράρτημα Ροδόπης, το Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής, η Πολιτιστική Κίνηση Ν. Ροδόπης, ο Ροταριανός Όμιλος Κομοτηνής «Ροδόπη» και η Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών και Δεσποινίδων Κομοτηνής, με τη στήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού – Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδοπης και χορηγό τη Λέσχη Κομοτηναίων, επιχειρούν την έναρξη μίας νέας πρωτοβουλίας, ενός Προγράμματος Θερινών Εκδηλώσεων Πολιτισμού δίμηνης διάρκειας με στόχο την ενίσχυση ατόμων και οικογενειών της πόλης μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
 
Ένα πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων ανταποδοτικού χαρακτήρα, το οποίο θα «χτιστεί» πάνω στην λογική και τις βάσεις που έθεσε η εθελοντική δράση «Ο Άη Βασίλης άργησε μία μέρα», η οποία εδώ και τέσσερα χρόνια καταφέρνει να θέτει «υπό κοινή σημαία» όλες τις υγιείς δυνάμεις της πόλης, συλλόγους, καταστήματα, φορείς και ιδιώτες κάτω από έναν κοινό σκοπό ο οποίος δεν είναι άλλος από την συγκέντρωση τροφίμων και ειδών ατομικής υγιεινής για τις οικογένειες της πόλης που βρίσκονται σε ανάγκη.
 
Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου της νέας αυτής πρωτοβουλίας των προαναφερθέντων συλλόγων οι εισπράξεις από αυτές τις εκδηλώσεις θα παραχωρούνται στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία – Παράρτημα Ροδόπης, στη «Δύναμη Ψυχής» Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Ροδόπης και στη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Κυριών και Δεσποινίδων Κομοτηνής, που ενισχύουν οικονομικά συμπολίτες μας με αντικειμενικές και αδήριτες ανάγκες.
 
Η αρχή της προσπάθειας αυτής γίνεται το προσεχές Σάββατο 27 Αυγούστου με τη Συναυλία της Αλέκας Κανελλίδου στο Βυζαντινό Τείχος της πόλης, ενώ στόχος των διοργανωτών είναι «σταδιακά, με τη δική σας πάντοτε στήριξη, να το εξελίξουμε σε τοπικό Φεστιβάλ που θα πραγματοποιείται στην υπέροχα αναπλασμένη Τσανάκλειο και στον περιβάλλοντα χώρο της (Αυλή, πεζοδρόμια, πεζόδρομο), στον χώρο του Βυζαντινού Τείχους, στο θερινό και στο χειμερινό ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και σε άλλες γοητευτικές γωνιές της πόλης που ή τις αγνοούμε ή δεν τις έχουμε προσέξει όσο πρέπει».
 
Από τη προσέλευση άλλωστε του κόσμου όπως αναφέρουν οι διοργανωτές στο τέλος της ανακοίνωσης «θα εξαρτηθεί η εξέλιξη των Θερινών Εκδηλώσεων Πολιτισμού Αυγούστου – Σεπτεμβρίου σε πολιτιστικό θεσμό για την πόλη και για τους πολίτες του τόπου και της ευρύτερης περιοχής μας που θα προωθεί την καλλιτεχνική και παραγωγική δημιουργία και πάνω από όλα την ανθρώπινη αλληλεγγύη». 

Κική Μιχαλοπούλου «Υπό τους ήχους όμορφων μελωδιών κι αναζητώντας κάτι από το καλό της ψυχής μας διαβαίνοντας σε μουσικά μονοπάτια μπορούμε να είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες σε συνανθρώπους μας που στην προκειμένη στιγμή της ζωής τους έχουν ανάγκη» 

«Στόχος αυτής της δράσης είναι για μια ακόμα φορά η στήριξη πασχόντων συμπολιτών μας» εξήγησε μιλώντας στον «ΠτΘ» η πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Κομοτηνής κ. Κική Μιχαλοπούλου επισημαίνοντας πως «όσο στις μέρες μας τα προβλήματα των ανθρώπων θα πολλαπλασιάζονται, τόσο περισσότερο και η επιθυμία μας για προσφορά αλληλεγγύη και συμπαράσταση θα πρέπει να γιγαντώνεται κι αυτή. Επειδή όμως η μεμονωμένη δράση συχνά είναι αδύναμη να θωρακίσει ακόμα κι όταν η διάθεση είναι ειλικρινής, στοχεύσαμε στη συνένωση των περισσοτέρων συλλόγων της πόλης μας για την επίτευξη αυτού του στόχου. Ίσως είναι κι ένα μεγάλο στοίχημα ότι η δύναμη των πολλών, η θετική τους ενέργεια και η διάθεση για εθελοντισμό μπορεί να αντισταθεί σθεναρά και να νικήσει».
 
Με βάση την λογική αυτή συνέχισε η ίδια «απλώνουμε λοιπόν τα χέρια ο ένας στον άλλο, δενόμαστε όλοι μαζί σε έναν τεράστιο νοητό κύκλο αγκαλιάζοντας την πόλη μας για να κρατήσουμε έξω από αυτόν όσο πιο πολύ μπορούμε τον πόνο, την ανέχεια, την αρρώστια, την ανάγκη». «Αυτή τη φορά υπό τους ήχους όμορφων μελωδιών κι αναζητώντας κάτι από το καλό της ψυχής μας διαβαίνοντας σε μουσικά μονοπάτια μπορούμε να είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες σε συνανθρώπους μας που στην προκειμένη στιγμή της ζωής τους έχουν ανάγκη από το λίγο μας για να αντιμετωπίσουν το πολύ που τους στοιχειώνει» κατέληξε η ίδια.

Info:
H Αλέκα Κανελλίδου στο Βυζαντινό τείχος της Κομοτηνής
 
Τιμή εισιτηρίου:
12 ευρώ στην προπώληση – 15 ευρώ στο σημείο της συναυλίας
 
Σημεία προπώλησης:
• Λέσχη Κομοτηναίων, Βενιζέλου 52, Τηλ. 2531401408, Άντζελα Δράκου
• Βιβλιοχαρτοπωλείο Δημοκρίτειο, Δημοκρίτου 7, Τηλ. 2531084040, Ιωάννα Δεμιράκη
• Pepita’s handmade, Γεωργίου Νικολάου 2, Τηλ. 2531081141, Πεπίτα Καρκατσέλη
• Eponymo kid, Αγίου Γεωργίου 16, Τηλ. 2531071531, Στέλλα Μάντσιου
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.