Πρωτος συνεδρος του ΠΑΣΟΚ εξελεγη ο Γ. Παπαδριελλης

Με «ισοψηφία»μεταξύ των τάσεων, τουλάχιστον στην Κομοτηνή, ολοκληρώθηκαν αργά χθες το βράδυ, οι εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, για την ανάδειξη των συνέδρων που θα εκπροσωπήσουν τον Νομό Ροδόπης στο συνέδριο του Κινήματος, που θα ξεκινήσει στις 11 Οκτωβρίου.

Σε σύνολο 1202 εγγεγραμμένων μελών του ΠΑΣΟΚ στη Δ.Ο Κομοτηνής, ψήφισαν 713 και το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε περίπου στο 59,5% του συνόλου των μελών.

Η συμμετοχή κρίθηκε ιδιαίτερα χαμηλή, αφού έπεσε κάτω από τις προσδοκίες για προσέλευση του 70 – 80% των μελών του Κινήματος, με αποτέλεσμα να μειωθεί ο αριθμός των αντιπροσώπων που τελικώς εξελέγησαν από τους αναμενόμενους 24 στους 18.

Άμεση συνέπεια αυτού, ήταν να μείνουν έξω προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Ροδόπης, αλλά και να μειωθεί ο αριθμός των γυναικών που εξελέγησαν από 8 σε 6.

Τόσο το λεγόμενο εκσυγχρονιστικό μπλοκ, όσο και ο «συνασπισμός» των δυνάμεων που έλκουν την πολιτική τους καταγωγή από το περιβάλλον του Νομάρχη και του Δημάρχου, εξέλεξαν από 9 αντιπροσώπους.

Πιο συγκεκριμένα κυρίαρχος της χθεσινής διαδικασίας, αναδείχθηκε ο Δήμαρχος Κομοτηναίων, Γιώργος Παπαδριέλλης με 371 ψήφους, τρίτος ήλθε ο Νομάρχης Ροδόπης, Στέργιος Σταυρόπουλος με 298 ψήφους, ενώ σφήνα μεταξύ τους μπήκε ο Γραμματέας Οργανωτικού της ΝΕ, Τάσος Ραψομανίκης με 333 ψήφους.

Επίσης, εξελέγησαν από το «εκσυγχρονιστικό στρατόπεδο» οι Παναγιώτης Τσουκαλάς με 242 ψήφους, Ιωάννης Κατσαμακίδης με 231, Χάρης Κυριάκου με 229, Σταμάτης Κουτρουμανίδης με 207, Αδάμ Γαλανάκης με 181, Σοφία Εκμεκτσή με 66, Πηνελόπη Σιώτη με 21 και Καλλιόπη Χάιδου με 36.

Από το «συνασπισμό» Νομάρχη, Δημάρχου, εξελέγησαν εκτός από τους ίδιους ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Γιώργος Πετρίδης με 267 ψήφους, ο Νίκος Κλάδος, πρώην Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής με 256 ψήφους, Θεόδωρος Μούχτσης, Διευθυντής ΙΕΚ, με 226 ψήφους και ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Ροδόπης, Δαμιανός Μαρουφίδης, με 190 ψήφους, ο οποίος μάλιστα χρειάστηκε να περιμένει μέχρι και την καταμέτρηση του τελευταίου ψηφοδελτίου, προκειμένου να οριστικοποιήσει τη συμμετοχή του στο συνέδριο.

Από τις γυναίκες εντύπωση προκάλεσε ο μεγάλος αριθμός ψήφων της Σοφίας Μενεσελίδου – 274 – γεγονός που της επέτρεψε να αναδειχθεί στην πέμπτη θέση κατά σειρά εκλογής και να μην χρειαστεί καν να μπει στη διαδικασία εκλογής μέσω της ποσόστωσης.

Πολύ καλά επίσης τα πήγαν οι Μαρία Καρδίμη, πρώην γραμματέας της ΝΕ με 180 ψήφους και Χρύσα Τακά, μέλος της ΝΕ με 179 ψήφους.

Δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, Αλή Μέρτογλου, ο οποίος με 178 ψήφους έμεινε έξω από το συνέδριο εξαιτίας τριών ψήφων που τον χώρισαν από τον Αδάμ Γαλανάκη στην διαδικασία της επανακαταμέτρησης.

Επίσης δεν εξελέγησαν ο πρώην Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λευτέρης Αθανασιάδης, ο Αντιπρόεδρος του ΔΟΝΑ, Γιώργος Μανανάς, ο δημοσιογράφος Συμεών Σολταρίδης.

Στους αποτυχόντες συγκαταλέγεται και η γραμματέας του γραφείου της κ. Χρύσας Μανωλιά, Αριστούλα Πατζή, καθώς και αρκετοί άλλοι οι οποίοι θα εκλεγόταν, εφόσον η συμμετοχή των μελών του ΠΑΣΟΚ ανταποκρινόταν στις αρχικές εκτιμήσεις.

Στο Δήμο Σαπών εξελέγη πανηγυρικά ο Δήμαρχος Ντίνος Χαριτόπουλος, αφού πήρε 191 ψήφους σε σύνολο 241 ψηφισάντων.

Ακολούθησαν ο Χρήστος Καφαλής με 97, ο Πέτρος Βασιλειάδης με 48, ο Φώτης Τσατσακούλιας με 35, και από την ποσόστωση των γυναικών η Ελένη Δημητριάδου και η Αναστασία Δοσεμετζή.

Στον Δήμο Αιγείρου, πρώτος εξελέγη ο Δήμαρχος, Ευάγγελος Λίτσος, με 112 ψήφους, και ακολούθησαν οι Γιώργος Ραχμανίδης με 103, Χρήστος Μπαλκουρανίδης με 102, Δημήτρης Κολτσίδας με 94, Κων/νος Κατσικούδης με 88, και από την ποσόστωση των γυναικών η Ελένη Κατσικούδη και η Νίκη Βασιλακάκη.

Στους Δήμους Μαρώνειας και Νέου Σιδηροχωρίου, πρώτος εξελέγη ο Δήμαρχος Αριστομένης Παπαναστασίου με 98 ψήφους, και ακολούθησαν οι Απόστολος Μουζαλιώτης με 68, Αθανάσιος Βαρνιτσιώτης με 58 και Δημήτριος Αποστολίδης με 43.

Στους Δήμους Φιλύρας, Αρριανών και στις Κοινότητες Κέχρου και Οργάνης, εξελέγησαν, ο Δήμαρχος Φιλύρας Χασάν Χακή Κιασήφ με 92 ψήφους, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Οργάνης Μουσταφά Χατζηγιακούμπ με 86 ψήφους, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κέχρου, Μεχμέτ Αμπντουραχήμ με 74 ψήφους, ο σύμβουλος του Δήμου Αρριανών Χαλήλ Ερτζάν με 66 ψήφους και ο Δήμαρχος Αρριανών Μεχμέτ Χαλήτ με 64 ψήφους.

Από τον Δήμο Ιάσμου εξελέγη ο Πουλάκης Παναγιώτης και από το Δήμο Σώστη ο Κωνσταντίνος Μαρινέλλης.

Συνολικά εξελέγησαν 38 αντιπρόσωποι από το Νομό Ροδόπης για το συνέδριο και δεν χρειάστηκαν ψήφο αφού καταστατικά μπορούν να συμμετάσχουν χωρίς τη διαδικασία της εκλογής οι δύο Βουλευτές, Γκαλήπ Γκαλήπ και Μεχμέτ Αχμέτ, το μέλος της ΚΕ, Χρύσα Μανωλιά, ο γραμματέας της ΝΕ Κώστας Λιούρτας και ο πρώην βουλευτής Χαράλαμπος Δαμιανίδης.

Σε γενικές γραμμές το κλίμα σε όλες τις δημοτικές ολομέλειες, υπήρξε ήπιο και δεν δημιουργήθηκαν επεισόδια, εντάσεις και αντεγκλήσεις, όπως σε άλλες περιοχές της χώρας.

Από εδώ και πέρα πλέον, η κοινωνία αναμένει τις πολιτικές προτάσεις που θα ακουστούν και τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος, στο βαθμό που αυτές οι παρεμβάσεις δεν αφορούν μόνο, τον στενό κομματικό διάλογο αλλά τα προβλήματα και τις αγωνίες του ελληνικού λαού.

Δάμων Δαμιανός

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.