Πρωτομηνια με χιονια

Η απότομη αλλαγή στη θερμοκρασία από το απόγευμα της Δευτέρας συνοδεύτηκε από ελαφρές χιονοπτώσεις, κύρια στα ορεινά της Ροδόπης, ευτυχώς χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα. Από τα ΠΣΕΑ Ροδόπης, ο προϊστάμενος Απόστολος Καρασταματιάδης μετέφερε ότι χθες το πρωί ανέβηκε η αλατιέρα της νομαρχίας στην Οργάνη, ενώ προγραμματιζόταν να συνεχίσει και για Κέχρο. Μέχρι χθες δεν υπήρξε ενημέρωση για το αν η κακοκαιρία θα συνεχιζόταν.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Οργάνης, Μεχμέτ Εμίνογλου εξήγησε στον ΠτΘ ότι το χιόνι δεν είναι πολύ, απλά φυσούν ισχυροί άνεμοι και στο δρόμο άρχισε να παγώνει το χιόνι.
«Οι οδηγοί θα πρέπει να προσέχουν τον παγετό και να μην αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες. Η νομαρχία μάς έστειλε την αλατιέρα για να μη μείνει πάγος στο δρόμο.

Το πρωί, το πρώτο λεωφορείο που φτάνει στην Οργάνη έφτασε μέχρι τη Δρανιά και γύρισε πίσω, γιατί ο οδηγός φοβήθηκε μήπως γλιστρήσει το όχημα. Αποτέλεσμα ήταν η κοινότητα να μη μπορέσει να λειτουργήσει».

Ο κ. Εμίνογλου εφιστά την προσοχή των οδηγών κι επιπλέον να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Κέχρου, Χαφούζ Χοτζά Καντήρ περιέγραψε το σκηνικό που επικρατεί στα χωριά και τους οικισμούς. «Ξεκίνησε να χιονίζει το βράδυ της Δευτέρας μετά τις 7.00. Το πρωί ήταν όλα χιονισμένα, αλλά το χιόνι ήταν στους πέντε πόντους. Η πρόσβαση είναι εφικτή σε όλους τους οικισμούς, αλλά συνεχίζει να χιονίζει» σημειώνει ο πρόεδρος του Κέχρου, συνιστώντας προσοχή στους οδηγούς που δεν είναι ντόπιοι και δε γνωρίζουν τα χαρακτηριστικά των δρόμων.

Μ.Α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.