«Πρωτοι στα επενδυτικα σχεδια που υπαγονται στον αναπτυξιακο»

Μια κεντρική ιδέα του αναπτυξιακού βηματισμού της περιφέρειας ΑΜ-Θ έδωσε ο γ.γ. της περιφέρειας Μιχάλης Αγγελόπουλος μεταφέροντας ότι είναι πρώτη στα υπαχθέντα αναπτυξιακά σχέδια και παρουσιάζει μια αύξηση στις επενδύσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο γ.γ. της περιφέρειας ΑΜ-Θ με αφορμή κάποιο σχόλιο του προέδρου του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Κώστα Λιούρτα για το ότι δεν πάμε καλά ως περιφέρεια – στο περιθώριο της συνέντευξης για την έκθεση Κατοικία- καλέστηκε να σχολιάσει. Επέλεξε να μην κάνει κριτική επί της παρατήρησης, αλλά αναφέρθηκε στην αναπτυξιακή τροχιά της περιφέρειας ΑΜ-Θ. «Είμαστε – σύμφωνα με τα συγκριτικά αποτελέσματα του υπουργείου Οικονομίας – οι πρώτοι από πλευράς επενδυτικών σχεδίων που κατατέθηκαν, αξιοποιήθηκαν και υπάγονται στον αναπτυξιακό νόμο. Η φιλοσοφία του αναπτυξιακού νόμου είναι έτσι δομημένη ώστε να προκαλεί και να ενισχύει το ενδιαφέρον των επενδυτών. Είναι ένας αναπτυξιακός νόμος απόλυτα συμβατός με την εθνική και την κοινοτική νομοθεσία σε αντίθεση με το νόμο του 2004 που ακινητοποίησε επενδύσεις για περισσότερο από 14 μήνες λόγω μη συμβατού.

Παρατηρούμε μια αύξηση ιδιαίτερα σημαντική στις επενδύσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων».
Σχολιάζοντας την παρουσία ή την απουσία περιφερειακής συνείδησης ο κ. Αγγελόπουλος εξήγησε ότι πρέπει να επιλέγονται κάποια θέματα – σημεία στα οποία επιχειρείται ενδυνάμωση.

Παρατήρησε, για την περιφέρεια ΑΜ-Θ, ότι συνδέεται καθημερινά με έξι πτήσεις με την Αθήνα από την Αλεξανδρούπολη και τη Χρυσούπολη, ότι η πόλη της Κομοτηνής συνδέεται με τη Θεσσαλονίκη με ένα οδικό δίκτυο που επιτρέπει την πρόσβαση σε 2,5 ώρες, ότι υπάρχει η δυνατότητα ακόμη και αεροπορικής σύνδεσης της Αλεξανδρούπολης με τη Θεσσαλονίκη δυο φορές την εβδομάδα.

Ο κ. Αγγελόπουλος
έκανε λόγο για θετική εξέλιξη στην επικοινωνία – σύνδεση της περιοχής και με άλλες χώρες, εξηγώντας ότι υπάρχει η πρόταση για τη χρηματοδότηση και του υπολοίπου των καθέτων αξόνων. Είπε ότι για τον άξονα του Εχίνου ότι προβλέπονται 80 εκατ. ευρώ, το ποσό για τον άξονα της Νυμφαίας είναι δεσμευμένο και στην περίπτωση της Δράμας υπήρξαν και στοιχεία μη καλού συντονισμού. «Έπρεπε να είχαμε κάνει μερικά πράγματα παραπάνω για τη μελέτη αξιοποίησης της Εξοχής» είπε.

Μιλώντας για τις εξελίξεις του Δ΄ ΚΠΣ ο κ. Αγγελόπουλος ανέφερε ότι ένα μεγάλο ποσοστό χρημάτων θα δοθεί στην ψηφιακή σύγκλιση, που είναι ένας από τους τρεις άξονες όλων των περιφερειακών προγραμμάτων στη χώρα, τον οποίο το υπουργείο Ανάπτυξης έχει αποφασίσει να πριμοδοτήσει με 240 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Αγγελόπουλος
πρόσθεσε ότι η περιφέρεια ΑΜ-Θ είναι πρώτη στα οριστικά ενταγμένα έργα.

Μ.Α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.