Πρωτογενης τομεας και εργα υποδομης οι προτεραιοτητες της ΝΔ για την Περιφερεια

Στην Κομοτηνή βρέθηκε ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Κώστας Καραμανλής συμμετέχοντας στην κοπή πίτας της ΝΟΔΕ Ροδόπης

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το βράδυ της Παρασκευής 1 Φεβρουαρίου ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα, ο οποίος βρέθηκε στην Κομοτηνή καλεσμένος της ΝΟΔΕ Ροδόπης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της, όπου ήταν και κεντρικός ομιλητής.
 
Ο κ. Καραμανλής τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υπερφορολογήσει τους πάντες, με αποτέλεσμα μια αναιμική ανάπτυξη, ενώ σημείωσε πως η περιφέρεια θα έχει ειδική προσοχή στο πρόγραμμα της ΝΔ, με στοχευμένα έργα υποδομής που θα έχουν πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα.
 
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ροδόπης, στην οποία έδωσαν το παρών πολλά στελέχη του κόμματος, μεταξύ των οποίων και πολλοί υποψήφιοι στις επερχόμενες βουλευτικές και αυτοδιοικητικές εκλογές. 

Δύσκολες ώρες για τα εθνικά και την οικονομία 

Ο κ. Καραμανλής τόνισε πως ζούμε σε μια εποχή ιδιαίτερα κρίσιμη για τα εθνικά θέματα, με την ΝΔ να έχει ξεκαθαρίσει τόσο εντός όσο και εκτός κοινοβουλίου τις θέσεις της για τα εθνικά ζητήματα, ενώ ανέφερε πως έχει και καλή εικόνα για τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή μας.
 
«Η ΝΔ είναι παράταξη του ορθού λόγου και της μετριοπάθειας, που δεν κραυγάζει αλλά λέει ξεκάθαρα την άποψή της στα εθνικά ζητήματα, βάζοντας πάντα το εθνικό πάνω από το προσωπικό και κομματικό συμφέρον» ξεκαθάρισε εξ αρχής ο κ. Καραμανλής για να προσθέσεις πως «σήμερα, μετά την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, ανοίγονται δύσκολες ώρες τόσο για την Μακεδονία, όσο και για τη χώρα και την εξωτερική πολιτική». Ο ίδιος εκτίμησε πως πρόκειται για μια κακή συμφωνία, απέναντι σε μια κυβέρνηση που αποφάσισε να σπάσει μια παράδοση που είχαν ακολουθήσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και αυτό τους προβληματίζει ιδιαιτέρως.
 
Όσο για το θέμα των υποψηφίων στις Εθνικές εκλογές, όταν αυτές γίνουν, τόνισε πως είναι υπόθεση του αρχηγού του κόμματος της ΝΔ, σημείωσε όμως πως επικεφαλής του ψηφοδελτίου θα είναι στη Ροδόπη ο πρώην υπουργός κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος, τόνισε, έχει δώσει μάχες τόσο για τα τοπικά ζητήματα όσο και τα Εθνικά, ενώ η κατάρτιση του ψηφοδελτίου θα γίνει με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ώστε να έχει την καλύτερη δυνατή παρουσία στη Ροδόπη. 

Έχασε το στοίχημα της αποκέντρωσης η χώρα 

Ο κ. Καραμανλής πάντως, ως βουλευτής της περιφέρειας και ο ίδιος, θεωρεί πως δυστυχώς η χώρα μας έχει χάσει το στοίχημα της αποκέντρωσης, με τους αριθμούς να μιλούν από μόνοι τους, μιας και πάνω από τους μισούς κατοίκους της χώρας ζουν σε δύο πόλεις, ένα δείγμα, κατά τον ίδιο, υπανάπτυξης, μιας και δεν συμβαίνει σε καμία άλλη χώρα της ΕΕ. Το μεγάλο στοίχημα λοιπόν, θεωρεί πως είναι, μετά την κρίση του 2009 και τη φυγή νέων επιστημόνων στο εξωτερικό, ποιο κόμμα και ποια παράταξη μπορεί να γυρίσει σελίδα.
 
«Ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια έχει υπερφορολογήσει τους πάντες, έχει κυνηγήσει όλους όσους θέλουν να παράγουν, και τελικά βιώνουμε μια αναιμική ανάπτυξη, με μια εξαιρετικά προβληματική έξοδο στις αγορές» ανέφερε σχολιάζοντας τα της οικονομικής πολιτικής, κάτι το οποίο τόνισε πως λένε όλοι οι διεθνείς αναλυτές. «Έτσι το πενταετές, και όχι το δεκαετές που δείχνει την πραγματική εικόνα της οικονομίας μια χώρας, καλύφθηκε με ένα σχετικά υψηλό επιτόκιο, και ήταν απλά 2,5 δις ευρώ» πρόσθεσε.
 

«Τα οικονομικά προβλήματα ειδικά στην περιφέρεια παραμένουν μεγάλα, η ΝΔ έχει ξεδιπλώσει το πρόγραμμα και τις προτάσεις της για την ανάταση της τοπικής κοινωνίας» σημείωσε, τονίζοντας πως ανάταση στην περιφέρεια δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς βασικά έργα υποδομής.
 
Αυτά όμως θα πρέπει να γίνονται με μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας, και όχι απλά για να «πέφτουν» χρήματα χωρίς στόχο, για αυτό και στο πρόγραμμα της ΝΔ θα παρουσιαστούν τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα και ανά περιφέρεια που θα βάλουν μπροστά.
 
Αναφέρθηκε πάντως και στον πρωτογενή τομέα, ο οποίος υποφέρει εδώ και πολλά χρόνια, που είναι πολύ σημαντικός για την τοπική ανάπτυξη, με κίνητρα σε παραγωγούς για την μεταποίηση αγροδιατροφικών προϊόντων, ώστε να γίνουν ανταγωνιστικά. 

Κράτος επόπτης και όχι δυνάστης 

Ερχόμενος στα του οίκου του ο κ. Καραμανλής εξήγησε πως η ΝΔ δεν έχει μαγικές λύσεις, και λέει λίγα και συγκεκριμένα, όμως προτεραιότητά τους είναι να απαλύνουν την αβάσταχτη φορολογία, που πνίγει κάθε αναπτυξιακή προοπτική, μια βασική ιδεολογική διαφορά που έχουν με την σημερινή κυβέρνηση. «Για αυτό και όλοι οι Έλληνες που θέλουν ένα καλύτερο μέλλον για τους πολίτες και τα παιδιά τους θα πρέπει να εμπιστευτούν μια κυβέρνηση που θα δώσει ώθηση στην ελεύθερη αγορά, στην ιδιωτική πρωτοβουλία, με ένα κράτος επόπτη, και όχι δυνάστη, δηλαδή ένα υγιή φιλελευθερισμό που θα βοηθήσει τους πολλούς και δεν θα προστατεύει τα κέρδη των λίγων» υπογράμμισε.
 
Και αν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει χώρα που έχει οικονομική ευημερία, αυτός είναι μονόδρομο, σύμφωνα με τον ίδιο. Και αυτό δεν θα γίνει με περικοπή προνοιακών επιδομάτων ή απολύσεις στο Δημόσιο.
 
Άλλωστε η σημερινή κυβέρνηση αποτελεί μόνο κατ’ επίφαση αριστερή κυβέρνηση, όπως τόνισε, με την μόνη πραγματικά αριστερή παράταξη που έχει απομείνει στην χώρα να είναι το ΚΚΕ, και αυτό φαίνεται από τις μειώσεις συντάξεων που έχουν γίνει από τον κ. Τσίπρα, τα επιδόματα που έχουν κοπεί, την εκτόξευση του ιδιωτικού χρέους, το μειωμένο επίδομα πετρελαίου.
 
Έτσι η κυβέρνηση αντί να προστατεύει τους μη προνομιούχους, τους κυνηγάει, κάτι που φαίνεται ιδιαίτερα, σημείωσε, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που χρησιμοποιούν οι καθημερινοί βιοπαλαιστές, που είδαν και το εισιτήριο να αυξάνεται, και τις υπηρεσίες να βρίσκονται στο χειρότερο δυνατό σημείο.
 
Για αυτό και θεωρεί πως η προπαγάνδα, όπως τη χαρακτήρισε, του ΣΥΡΙΖΑ, για τη ΝΔ που θα κάνει απολύσεις όταν έρθει στην εξουσία, είναι μια απόπειρα να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου για να αποφύγει τις απαντήσεις που πρέπει να δώσει για τις τεράστιες περικοπές που έχει κάνει ο ίδιος στο κοινωνικό κράτος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.