Πρωτοφανη καιρικα φαινομενα στη Ροδοπη

Πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα έπληξαν τη Ροδόπη το τελευταίο 24ωρο. Και ενώ ο νομός εξακολουθεί να παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας των πλημμυρών του Νοεμβρίου, ισχυροί άνεμοι εντάσεως μέχρι και 10 μποφόρ δημιούργησαν προβλήματα στην Ροδόπη. Δέντρα κόπηκαν, σηματοδότες έπεσαν, ενώ το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Ροδόπης εφιστά την προσοχή όλων όσων πρόκειται να μετακινηθούν με τα αυτοκίνητά τους.

Όπως ενημερώνει ο Υπεύθυνος του Γραφείού Πολιτικής Προστασίας Νομού Ροδόπης κ. Κωνσταντίνος Μπαλτίδης, τα φαινόμενα εμφανίστηκαν την Δευτέρα το πρωί σε χαμηλή ένταση και αργότερα έγιναν εντονότερα. Αμέσως εστάλη έγγραφο προς τις Διευθύνσεις της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να ληφθούν μέτρα προς αποφυγή ατυχημάτων.

«Τα καιρικά φαινόμενα, οι έντονοι θυελλώδεις άνεμοι μέχρι και δέκα μποφόρ που πνέουν στην περιοχή μας εφιστούν την προσοχή όλων των πολιτών ιδιαιτέρως αυτών που πρόκειται να μετακινηθούν με τα αυτοκίνητά τους. Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο σε όλο το νομό Ροδόπης»,
δηλώνει ο κ. Μπαλτίδης.

Όπως ενημερώνει ο υπεύθυνος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας «η κυκλοφορία των οχημάτων στο εθνικό και το επαρχιακό δίκτυο διεξάγεται κανονικά, αλλά με δυνατούς πλάγιους ανέμους. Κλειστός είναι ο δρόμος της Εγνατίας προς Ξάνθη για όλα τα φορτηγά αυτοκίνητα».

Στο ύψος του δυτικού Κόμβου είχε ντεραπάρει το πίσω μέρος νταλίκας που προσωρινά δυσκόλεψε τη διέλευση των οχημάτων. Με επέμβαση όμως της Τροχαίας Κομοτηνής αποκαταστάθηκε η ασφαλής διέλευση. «Σε όλο το οδικό δίκτυο όμως παραμένει ο κίνδυνος ατυχημάτων λόγω των ισχυρών πλάγιων ανέμων».

Σε περιοχές της Κομοτηνής και των Οικισμών σημειώθηκαν δέκα τέσσερα συμβάντα από πτώσεις δέντρων λόγω των ισχυρών ανέμων ενώ δέντρα έπεσαν σε σηματοδότες ρύθμισης κυκλοφορίας στο ύψος της γαλακτοβιομηχανίας «Δέλτα» και στη διασταύρωση της Εκτενεπόλ.

Στον τελωνείο Κομοτηνής σημειώθηκε ατύχημα όταν η πόρτα σταθμευμένου φορτηγού άνοιξε και χτύπησε περαστικό ο οποίο διακομίστηκε με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση από το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία και σήμερα Τρίτη οι άνεμοι θα συνεχίσουν να είναι βόρειοι εντάσεως 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.