Πρωτο βημα για τον κυκλο μουσικης δωματιου

Με το Transcription Ensemble άνοιξε ο κύκλος των συναυλιών

Με το Transcription Ensemble, που αποτελείται από τους Χρήστο Γρίμπα (βιολοντσέλο), Βαλέρια Χαριτίδου (πιάνο) και Γιώργο Κανδυλίδη (βιολί), ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου 20 Ιανουαρίου οι συναυλίες του κύκλου μουσικής δωματίου που διοργανώνει η ΔΚΕΠΠΑΚ, ως πρελούδιο στο 5ο διεθνές φεστιβάλ κιθάρας Θράκης το οποίο θα διεξαχθεί στα μέσα Απριλίου στην πόλη μας.
 
Οι τρεις επιτυχημένοι σολίστ, που ανήκουν στη νέα γενιά Ελλήνων μουσικών που παρουσιάζουν έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα, δίνοντας πολυάριθμα ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, έπαιξαν μια σειρά από μουσικά κομμάτια κλασικών Ευρωπαίων συνθετών, στο κοινό που βρέθηκε στο Πολιτιστικό Κύτταρο Κομοτηνής.
 

Μέσα από τη συναυλιακή του δραστηριότητα, το Σύνολο στοχεύει στην ανάδειξη του πλούσιου ρεπερτορίου δημοφιλών έργων σε μεταγραφή για μικρό σύνολο, ενώ η πλούσια μουσική δράση των μελών του Συνόλου, που περιλαμβάνει επίσης ηχογραφήσεις για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, συμπληρώνεται με τη διδασκαλία.
 
Το Transcription Ensemble κατέχει μια σημαντική θέση στα καλλιτεχνικά δρώμενα, με διακρίσεις και επιτυχείς εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σ' αυτές περιλαμβάνονται η διάκρισή του ως “Ensemble in Residence” του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, η παρουσίαση του Concertino του BohuslavMartinů με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, η χρήση ζωντανού ηχητικού υλικού από συναυλία του Συνόλου στη μουσική επένδυση του Ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Αθυρίδη«Ένα βήμα μπροστά» καθώς και εμφανίσεις σε αίθουσες και θεσμούς, όπως οι: TateModern του Λονδίνου, Μουσείο ReinaSofía της Μαδρίτης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Ρόδου, Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων, Κυριακάτικα Πρωινά της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, Εθνική Πινακοθήκη στον “Κύκλο Μουσικής Δωματίου” της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, E.B.U. (European Broadcasting Union), Διεθνές Συνέδριο Νευρολογίας της Αβινιόν (Γαλλία) κ.α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.