Πρωτια του ΚΙΕΦ στις Ευρωεκλογες στην Ροδοπη

Το ανεξάρτητο μειονοτικό κόμμα επανέλαβε τη νίκη του 2014 με μειωμένα όμως ποσοστά

Την διαφορά έκανε και τις φετινές Ευρωεκλογές, η Ροδόπη, ανακόπτοντας το μπλε της ΝΔ στον εκλογικό χάρτη της χώρας. Η Ροδόπη «βάφτηκε» άσπρη σηματοδοτώντας την νίκη του Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας που κατάφερε να αναδειχθεί πρώτο σε ψήφους κόμμα, με ποσοστό 35,88% σε ποσοστό ενσωμάτωσης των εκλογικών τμημάτων 84,43%.
 
Το αποτέλεσμα αυτό έρχεται σε συνέχεια του αντίστοιχου αποτελέσματος των ευρωεκλογών του 2014, στην επίσημη πρώτη τότε εμφάνιση του μειονοτικού κόμματος, όταν είχε κερδίσει την πρωτιά με ποσοστό 42%.
 
Το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας με πρόεδρο την κ.Τσιγδέμ Ασάφογλου, που κατήλθε ως ανεξάρτητο στις Ευρωεκλογές, προηγούνταν και στον γειτονικό νομό της Ξάνθης, όπου τελικά φαίνεται ότι «τερμάτισε» στην δεύτερη θέση με ποσοστό 22,47% έναντι 25,40% της ΝΔ που κέρδισε την πλειοψηφία των ψήφων.
 
Σε ποσοστό ενσωμάτωσης του 84,43% των εκλογικών τμημάτων ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μέτρησε 7.281 ψήφους που μεταφράζονται σε ποσοστό 14,15, ενώ το Κίνημα Αλλαγής συγκέντρωσε μόλις το 6,05%, ήτοι 3.125 ψήφους. Ο Κυριάκος Βελόπουλος και η «Ελληνική Λύση» στη Ροδόπη κινήθηκε σε λίγο μικρότερο των πανελλαδικών του ποσοστών συγκεντρώνοντας το 3,61% των ψήφων, ενώ μόλις 8 ήταν οι παραπάνω ψήφοι του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή που συγκέντρωσε το 3,63% των ψήφων.
 
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας με 1.126 ψήφους συγκέντρωσε ποσοστό του 2,18%, ενώ η ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη κέρδισε 593 ψήφους που μεταφράζονται σε ποσοστό 1,38%.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.