Πρωτη τροποποιηση για την μη επιστρεπτεα προκαταβολη στην ΑΜΘ

Λίγο πριν την έναρξη υποβολής των αιτήσεων

Περιλαμβάνει αλλαγές στα δικαιολογητικά που απαιτούνται, καθώς και διευκρινήσεις για διάφορα σημεία

Εκδόθηκε η πρώτη τροποποίηση της πρόσκλησης «Ενίσχυση επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη», οι αιτήσεις για την οποία ξεκινούν σήμερα, Τετάρτη 4 Νοεμβρίου.

Η τροποποίηση έχει αλλαγές σε 8 σημεία, και οι περισσότερες είναι διευκρινιστικές, δίνουν εναλλακτικές για κάποια δικαιολογητικά, ενώ προστίθενται ακόμα 3 κατηγορίες αυτών.

Στην τροποποίηση προβλέπεται πως οι εργαζόμενοι, όσο αφορά στο μέγιστο αριθμό τους, υπολογίζονται σύμφωνα με τις Ετήσιες Μονάδες Εργασίας. Παράλληλα αλλάζει η διαδικασία για δικαιολογητικά του προσωπικού που απασχολείται, ενώ ξεκαθαρίζει πως η πρόσκληση αφορά τις εγκαταστάσεις επιχειρήσεων εντός της ΑΜΘ.

Επιπλέον έχει διευκρινήσεις για την Πρωτότυπη Φορολογική ενημερότητα, αλλά και διευκρινήσεις για τον έλεγχο της μη προβληματικότητας της επιχείρησης.

Επίσης αντί της απαίτησης για Πίνακα Προσωπικού (Ε4) από την ΕΡΓΑΝΗ την 19-03-2020, ζητείται υπεύθυνη δήλωση του νόμιμου εκπροσώπου, στην οποία θα δηλώνεται ο αριθμός των εργαζομένων που απασχολούσε η επιχείρηση στις 19-03-2020 σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι καταχωρισμένα στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Ακόμα η τροποποίηση διευκολύνει την απόδειξη ότι η επιχείρηση δεν είναι υπόχρεη σε ανάκτηση κρατικής ενίσχυσης, η οποία κρίθηκε παράνομη.

Τέλος προστίθενται τρία δικαιολογητικά:

-Αντίγραφα παραστατικών δαπανών, αποδεικτικά στοιχεία εξοφλήσεων τους, αντίστοιχα αντίγραφα κίνησης λογαριασμού/extrait τους, λογιστικές εγγραφές και καταχωρήσεις τους τα οποία να καλύπτουν τουλάχιστον το ποσό της ενίσχυσης.

-Πρόσφατη εκτύπωση προσωποποιημένης Πληροφόρησης από το TaxisNet (www.gsis.gr), με τα στοιχεία, τους ΚΑΔ δραστηριότητας, τις εγκαταστάσεις και την κατάσταση της επιχείρησης ως ενεργή.

-Μόνο για τις περιπτώσεις που κατά την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης υπεβλήθη Υπεύθυνη Δήλωση, απαιτείται  προσκόμιση πιστοποιητικού περί μη κήρυξης σε πτώχευση ή περί μη θέσης σε αναγκαστική διαχείριση ή σε εξυγίανση ή σε άλλη διαδικασία συλλογικής διαδικασίας ικανοποίησης των πιστωτών, αλλά και μη κατάθεσης αίτησης για την υπαγωγή σε όλα τα προηγούμενα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.