Πρωτη η ΠΑΣΚ στις εκλογες του Συλλογου Δασκαλων και Νηπιαγωγων Ν. Ροδοπης

Διεξήχθη σήμερα η Γενική Συνέλευση των Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Ροδόπης στο Κινηματογράφο «Αστέρια» μεταξύ 8.30 – 13.30 για να ακολουθήσει η εκλογική διαδικασία στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής μέχρι τις 17.30 που έκλεισε η κάλπη.

«Ικανοποιητική» χαρακτηρίστηκε η συμμετοχή των μελών του Συλλόγου στην εκλογική διαδικασία, ενώ «ομαλά» διεξήχθη η Γενική Συνέλευση, η οποία όμως δεν είχε την απαιτούμενη απαρτία μέχρι τέλους για να εγκρίνει τα πεπραγμένα του απερχόμενου Δ.Σ. Ο ΠτΘ ζήτησε από τους υποψηφίους κ.κ. Χάρη Κυριάκου, Θανάση Καδρούδη και Μαρίνο Κωνσταντινίδη να αξιολογήσουν την διαδικασία.

«Ξεκινήσαμε το πρωί σήμερα με τη διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης. Θεωρώ ότι όλα κύλησαν ομαλά. Έγινε ένας ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των συναδέλφων. Μέχρι τις δύο παρά είχαμε τοποθετήσεις μελών. Έγινε ο απολογισμός του απερχόμενου Δ.Σ. όσον αφορά τα διοικητικά και τα οικονομικά πεπραγμένα. Το δυσάρεστο είναι όμως ότι μέχρι το τέλος της Γενικής Συνέλευσης δεν είχαμε την απαιτούμενη απαρτία για να μπορέσουμε να δικαιολογήσουμε και την ψήφιση των πεπραγμένων, αλλά ακόμα περισσότερο τις προτάσεις οι οποίες κατατέθηκαν», δήλωσε ο απερχόμενος και νυν υποψήφιος πρόεδρος της ΠΑΣΚ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ροδόπης κ. Χάρης Κυριάκου.

Λόγω έλλειψης απαιτούμενης απαρτίας κατά την Γενική Συνέλευση, «το νέο Δ.Σ., το οποίο θα αναλάβει, εξουσιοδοτείται πλέον να συνθέσει όλες αυτές τις προτάσεις, οι οποίες ακούστηκαν και κατατέθηκαν. Από εκεί και πέρα να τις ιεραρχήσει έτσι ώστε να μπορέσει να δει ποιες πρέπει να προτάξει, να διεκδικήσει και ποιες μπορεί να υλοποιήσει».

Με την λήξη της Γενικής Συνέλευσης ακολούθησε η εκλογική διαδικασία. «Σχετικά γρήγορα θα έχουμε και τα αποτελέσματα για την εκλογή των νέων οργάνων του Συλλόγου» τόνισε ο κ. Κυριάκου για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ., της ελεγκτικής επιτροπής και των αντιπροσώπων στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

«Ευελπιστούμε ότι οι συνάδελφοι θα αξιολογήσουν αυτό το έργο της διετίας, οι οποίοι θα συγκροτήσουν τα όργανα για να τους εκπροσωπήσουν στην επόμενη διετία» εκτιμά ο κ. Κυριάκου, χαρακτηρίζοντας «ικανοποιητική» την προσέλευση στην εκλογική διαδικασία και κρίνοντας μέσα από την εμπειρία του.

«Η σημερινή συνέλευση, κινήθηκε στα ίδια πλαίσια. Δεν είχε κάτι το ξεχωριστό. Εκείνο που χαρακτηρίζει αυτή την συνέλευση, ήταν η απουσία συναδέλφων από τις διαδικασίες, παρόλο που ο Νομάρχης μας δίνει πάντα την άδεια για να την πραγματοποιήσουμε» αξιολόγησε ο υποψήφιος του ψηφοδελτίου της ΕΣΑΚ – ΔΕΕ κ.Θανάσης Καδρούδης. Όσο για την θέση του για το συνδικαλιστικό κίνημα» πρέπει να πάει μπροστά.

«Έχει πάρα πολλά προβλήματα μπροστά του. Αυτά θα αντιμετωπιστούν όταν το συνδικαλιστικό κίνημα είναι συμπαγές ως μια γροθιά».


Ο κ. Καδρούδης αν και θεωρεί ότι οι διαδικασίες της συνέλευσης κύλησαν ομαλά, έχει κάποιες αντιδράσεις «σε κάποιες παραβιάσεις από μέρος των παρατάξεων, όσον αφορά τον χρόνο στη συνέλευση. Παρόλα αυτά όλα κύλησαν ήρεμα. Πιστεύω όμως ότι δεν συζητήθηκαν όλα τα θέματα τόσο διεξοδικά όσο θα έπρεπε, ενώ θα μπορούσαν να συζητηθούν, όπως είναι η αξιολόγηση, η επιλογή στελεχών εκπαίδευσης, το συνταξιοδοτικό – ασφαλιστικό που επέρχεται πάλι στην επικαιρότητα. Από την λύση των προβλημάτων που μας ταλανίζουν θα εξαρτηθεί και το μέλλον των εκπαιδευτικών».

Από την μεριά του και ο υποψήφιος του ψηφοδελτίου της ΔΑΚΕ ΠΕ κ. Κωνσταντινίδης Μαρίνος τοποθετείται ως προς την διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης και των εκλογών.

«Η προετοιμασία ήταν καλή. Αλλά δυστυχώς τα τελευταία χρόνια οι συνάδελφοι δεν ανταποκρίνονται όσο θα έπρεπε. Εκμεταλλεύονται την μέρα αυτή ίσως κάνοντας άλλες δουλειές. Παρόλα αυτά ήταν από τις λίγες συνελεύσεις που είχανε κόσμο μέχρι το τέλος» δήλωσε ο κ. Κωνσταντινίδης.

«Συζητήθηκαν αρκετά τα θέματα που μας απασχολούν. Κρίθηκαν τα πεπραγμένα, χωρίς να γίνει ψηφοφορία, γιατί δεν υπήρχε απαρτία. Βγάλαμε όμως χρήσιμα συμπεράσματα. Διευκρινίσαμε που πηγαίνει το συνδικαλιστικό μας κίνημα. Οι τύχες από εδώ και πέρα είναι προδεδιαγραμμένες άσχημα. Μας περιμένουν δύσκολα νομοσχέδια. Θα χρειαστεί μεγάλη αντίσταση για να αντεπεξέλθουμε» προμηνύει ο κ. Κωνσταντινίδης, αναφερόμενος και στην υποψηφιότητά του.

«Δεν με απασχολεί και δεν απασχολεί και την παράταξη. Πρωτεύον είναι το ψηφοδέλτιο της παράταξης και τίποτε άλλο» είναι το μήνυμα του έχοντας στόχο στην όσο το δυνατόν καλύτερη συμβολή στην λειτουργία του Δ.Σ. «Εκλέγομαι από το 1993. Έχω μεγάλη πείρα. Θα κάνω το ανθρωπίνως δυνατό» υπόσχεται.

Ν.Χ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.