Πρωτη φορα στον κοσμο !!!

Αγαπητοί αναγνώστες, λόγω της Κύπρου είμαστε έτοιμοι να κάνουμε την αρχή μιας ταπεινωτικής πρωτοβουλίας ανά τον κόσμο.

Κάτω από ξένες πιέσεις προχωράμε ταχέως για να εξαφανίσουμε με τα ίδια μας τα χέρια εκείνο το κράτος που ιδρύσαμε πάλι με τα δικά μας χέρια.

Πράττοντας αυτό έχουμε κανένα εθνικό συμφέρον; Όχι! Αν κάποιος ισχυρίζεται το αντίθετο να το εξηγήσει.

Τότε έναντι σε ποιο πράμα το κάνουμε αυτό; Με την ελπίδα να πάρουμε ημερομηνία διαπραγματεύσεων από την Ε.Ε. τον Δεκέμβριο!

Ναι, αλλά υπάρχει καμιά εγγύηση ή επίσημη επιστολή από την πλευρά της Ε.Ε για το θέμα αυτό; Ούτε και αυτό!

Τότε τι κάνουμε εμείς;

Αν το ξέρει κάποιος να βγει και να το πει!

Τα τελευταία χρόνια τόσα κράτη διασπάστηκαν στην Ευρώπη… Κάποια με τη θέλησή τους και κάποια πολεμώντας…

Ορίστε η Γιουγκοσλαβία… Ορίστε η Τσεχοσλοβακία… Ορίστε το Κόσοβο… Εξάλλου, τα περισσότερα είχαν την ίδια γλώσσα, θρησκεία και σε κάποιο βαθμό την ίδια καταγωγή. Εμφανίστηκαν νέες χώρες, καινούργια κράτη.

Κάποια διασπάστηκαν μετά από αιματηρούς πολέμους. Πέθαναν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι. Έγιναν μάρτυρες σε τόσα βάσανα και σε τόσες τραγωδίες.

Υπήρχε η Ε.Ε., αλλά και οι ΗΠΑ και ο ΟΗΕ όταν συνέβαιναν όλα αυτά. Δεν έκαναν τίποτα.

Τώρα προσπαθούν να τους συγκεντρώσουν όλους αυτούς κάτω από την παλιά τεχνητή τους στέγη; Όχι!

Στην Κύπρο υπάρχουν δυο διαφορετικά κράτη, δυο διαφορετικά έθνη. Και μάλιστα με διαφορετική γλώσσα και θρησκεία. Από το παρελθόν οι δυο πλευρές κοιτούν με μισό μάτι ο ένας τον άλλο! Αλλά επειδή υπάρχουν σύνορα, δεν συμβαίνουν δυσάρεστα περιστατικά, δεν χύνεται αίμα.

Και τώρα κάποιοι θέλουν να εξαφανίσουν το τουρκικό κράτος. Γινόμαστε όργανο σ’ αυτό τους το σχέδιο και μάλιστα το κάνουμε με τα ίδια μας τα χέρια.

Προς χάριν τίνος; Γιατί; Με ποιο δικαίωμα;

Τι μεγάλη πίκρα και ντροπή, το ότι όλη η ελπίδα εκείνων που λένε «να εξαφανιστεί η Βόρεια Κύπρος» έχει στραφεί στην πλειοψηφία των «ναι» που θα βγουν από τους ελληνοκύπριους…

Πρώτη φορά συμβαίνει στον κόσμο τέτοια ντροπή και τέτοιο ρεζιλίκι.

Η τύχη ενός κράτους είναι έτοιμη να καθοριστεί από την τύχη ενός άλλου κράτους. Σκεφτείτε και αυτό: Να γίνει στη Γαλλία δημοψήφισμα στο θέμα της διάσπασης της Βόρειας Ιρλανδίας από την Αγγλία!!!

Στην Τουρκία όλες οι ελπίδες εκείνων που λένε «να δώσουμε την Κύπρο» έχουν στραφεί στο «ναι» που θα πουν οι ελληνοκύπριοι. Ενώ και εκείνοι που λένε «μην πουλάμε την αξιοπρέπειά μας στην Κύπρο» έχουν στραφεί στο «όχι» των ελληνοκυπρίων!

Αυτή είναι μια επονείδιστη εικόνα για την Τουρκική Δημοκρατία, αλλά και για όλους μας.

Είναι ταπεινωτική. Είναι ντροπή. Είναι μειωτική. Μάλλον θα δουν το θέμα και από αυτήν την οπτική αυτοί που δεν επιτρέπουν στον κ. Ντενκτάς να μιλήσει στη Βουλή. Θα το δούνε, οπωσδήποτε. Θα το δούνε!

Εμίν Τσολασάν

Χουριέτ, 06/04/2004

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.