Πρωτη Διεθνης Ειδικη Εκθεση «Μηχανηματα εργων 2001»

Εμπορικές εκθέσεις σ’ όλη την έκταση της Ελλάδας είναι γνωστό ότι γίνονται.

Μέχρι τώρα την πρωτιά κατείχε στον τομέα αυτό η Θεσσαλονίκη, η οποία εκτός της ΔΕΘ, διοργανώνει και εξακολουθεί να διοργανώνει πληθώρα θεματικών ή ειδικών εκθέσεων.

Συν τω χρόνω όμως, στο θέμα αυτό δραστηριοποιείται, τα τελευταία χρόνια, με μεγάλη, μάλιστα, ένταση και η Αθήνα.

Στα καθ’ ημάς είναι γνωστό το «Πανόραμα», η Τουριστική Έκθεση των επιχειρήσεων Καλοφωλιά, αλλά οι εκθέσεις στο κέντρο της χώρας γενικά έχουν, πλέον, συνεχή παρουσία.

Μία απ’ αυτές ήταν η 1η Διεθνής Ειδική Έκθεση «Μηχανήματα Έργων 2001», που διοργάνωσε η «Τεχνοεκδοτικη ΑΕΒΕ» και, παρόλο, που ήταν η πρώτη του είδους καταγράφηκε στον τύπο, ως, επί της ουσίας, επιτυχημένη.

Και για την ποιότητά της, και για την αποτελεσματικότητά της.

Ήτοι τον αριθμό επισκεπτών της, – θεωρείται ότι την επισκέφθηκαν 6.000 και κάτι επισκέπτες – και για τον αριθμό των εμπορικών πράξεων, που συνομολογήθηκαν.

Η 1η Διεθνής Ειδική Έκθεση Μηχανημάτων για να χαρακτηρισθεί επιτυχής πραγματικά είχε να επιλύσει δύσκολα. Ήτοι:

• Το θέμα του χώρου. Ξεδιπλώθηκε συγκεκριμένα σε μια έκταση 7.000 τ.μ. εκθεσιακών χώρων, – υπάρχουν και τέτοιοι στην Ελλάδα! * – στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο – MEC στην Παιανία. Ενός χώρου, που εκτός των άλλων όφειλε να είναι – και είναι – ικανοποιητικού ύψους, γιατί τα μηχανήματα έργων υπερβαίνουν, στις περιπτώσεις, των γερανών και τα 30, ακόμη, μέτρα, και ευπρεπών υπολοίπων υποδομών (βοηθητικών χώρων).

• Το θέμα των εκθετών, εφόσον είναι γνωστό ότι εντόπια παραγωγή σε μηχανήματα έργου δεν υφίσταται. Η έκθεση κατάφερε όμως να συγκεντρώσει 100 εκθέτες – εκπροσώπους των μεγαλυτέρων εταιρειών του είδους παγκοσμίως ήτοι: Liebherr, TEKA, DEUTZ, Bobcat, Ham, Wirtgen, Ammann, Demag, SIM, Astra, J.C.B. και πολλές άλλες διάσημες φίρμες στον τομέα των μηχανημάτων έργου, στον κατάλογο των οποίων περιλαμβάνονται συγκροτήματα ασφάλτου, διαστρωτές ασφαλτοταπήτων, Dumpers, τράκτορες, κάθε είδους μεταλλότυποι, αντλίες, φορτηγά, μπετονιέρες, πρέσσες, εργοεξέδρες, καλαθοφόρα και ένας μεγάλος αριθμός άλλων, στα οποία αν συνυπολογίσει κάποιος και τα ανταλλακτικά τους, κατανοεί καλύτερα το φάσμα των Εταιρειών, που ικανοποιούν τις ανάγκες των τεχνικών έργων
.

Τελικά, η 1η Διεθνής Ειδική Έκθεση «Μηχανήματα έργων 2001» επέτυχε τους στόχους της, εφόσον, όπως καταγράφηκε και από τους επισκέπτες, είναι αναγκαία μια τέτοια διοργάνωση στη χώρα, για λόγους ενημέρωσης, μιας πολυάριθμης μερίδας επαγγελματιών, οι οποίοι μέχρι τώρα εξαναγκάζονται να ταξιδέψουν για τους ίδιους λόγους (ενημέρωσης) στο εξωτερικό.

Να σημειώσουμε βέβαια ότι σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της Έκθεσης έπαιξε το ότι η Αθήνα αυτήν την στιγμή, εξαιτίας των Ολυμπιακών Έργων, είναι ένα πραγματικό εργοτάξιο. Τεχνικές εταιρείες και μηχανικοί στο «Κλείνον Άστυ» εδράζονται, εξάλλου, πλέον, εφόσον ό,τι γίνεται τον τομέα των τεχνικών έργων, συμβαίνει εκεί.

Τ.Β.

* Για τα δικά μας εστεγασμένα τετραγωνικά στην έκθεση «Θράκη», ας μην αναφερθούμε καλύτερα. Το θέμα είναι ότι στη χώρα εξακολουθούν να υφίστανται ευφυείς άνθρωποι, που κατανοούν την αξία ύπαρξης τέτοιων τεράστιων χώρων, για εκθέσεις, που οφείλουν να είναι ανταγωνιστικές των αντίστοιχων ευρωπαϊκών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.