Πρωτες βοηθειες και για τα τετραποδα μελη της οικογενειας

Επίδειξη και για κατοικίδια, σε συνεργασία με το δημοτικό κυνοκομείο, περιλάμβανε η εκδήλωση για τις Πρώτες Βοήθειες στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής

Το να γνωρίζει κάποιος πώς να προφέρει πρώτες βοήθειες είναι πολύ σημαντικό, μιας και μπορεί σε κάποια στιγμή να βοηθήσει ένα μέλος της οικογένειάς του, το οποίο βρίσκεται σε ανάγκη, πέρα φυσικά από τον οποιοδήποτε συνάνθρωπό του.
 
Όμως πλέον μέλη της οικογένειας είναι και τα κατοικίδια, τα οποία έχουν και αυτά ανάγκες και μπορεί να χρειαστούν την παρέμβασή μας, η οποία μπορεί να αποβεί και κρίσιμη.
 
Για αυτό και το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια της επίδειξης που πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική πλατεία Κομοτηνής για τις πρώτες βοήθειες από το Τμήμα Σαμαρειτών του Παραρτήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έγινε επίδειξη και Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης για κατοικίδια ζώα, μιας και οι πολίτες σε προηγούμενες ανάλογες δράσεις είχαν εκδηλώσει απορίες για αυτό.
 

Η επίδειξη αυτή έγινε σε συνεργασία με το Δημοτικό Κυνοκομείο του Δήμου Κομοτηνής, με τον κτηνίατρο του κ. Αθανάσιο Καραγιώργη να ευχαριστεί για την πρόσκληση και να τονίζει πως δεν θα μπορούσαν να λείψουν από αυτή.
 
Για αυτό και έδειξε, στο ομοίωμα σκύλου που υπήρχε διαθέσιμο, κάποιες πρώτες βοήθειες που μπορούν να δοθούν στα κατοικίδια, ώστε να δουν και οι παριστάμενοι τι πρέπει να κάνουν.
 
Άλλωστε τα κατοικίδια είναι πλέον μέλη της οικογένειάς, για αυτό και θα πρέπει να γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση που το ζώο δεν έχει παλμό ή έχει σταματήσει να αναπνέει.
 
Πρώτα από όλα βέβαια, θα πρέπει να καλέσουμε τον κτηνίατρό μας, ο οποίος και θα πρέπει να δώσει τις οδηγίες τι πρέπει να γίνει και πώς πρέπει να γίνει.
 
Άλλωστε επειδή τα ζώα, και ιδιαίτερα οι σκύλοι και οι γάτες, έχουν διαφορετικό οργανισμό από τους ανθρώπους, και κάνουν άπνοιες, με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι δεν αναπνέει χωρίς όμως αυτό να αποτελεί πρόβλημα, πρέπει να συμβουλευτούμε πρώτα τον κτηνίατρο ώστε να διαπιστώσει αν υπάρχει άπνοια ή όχι.
 
Μετά από αυτό, η διαδικασία είναι παρόμοια με αυτή στους ανθρώπους, με σφίξεις στο στήθος και παροχή αναπνοών, αν και στα ζώα αυτή γίνεται από τη μύτη με κλειστό το στόμα τους, ενώ σε περίπτωση που είναι φραγμένη γίνεται και από το στόμα, με κάποιες τροποποιήσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.