Προταση να αυξηθει κατα 20% το υψος ενισχυσης της μη επιστρεπτεας προκαταβολης στη Ροδοπη απο το Δημο Κομοτηνης

Την υπέβαλλε ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Καρασταύρου με αφορμή την τεράστια αύξηση και ένταση της πανδημίας στην περιοχή μας

Πρόταση να αυξηθεί κατά 20% η ενίσχυση της μη επιστρεπτέας προκαταβολής της ΠΑΜΘ και στις επιχειρήσεις του Δήμου Κομοτηνής και όλης της ΠΕ Ροδόπης, όπως έχει προβλεφθεί για την Ξάνθη, κατέθεσε προς την αρμόδια Διαχειριστική Επιτροπή ο Αντιδήμαρχος Έργων, Προγραμματισμού, Πολεοδομίας και Χωροταξικού Σχεδιασμού κ. Δημήτρης Καρασταύρου, εκπροσωπώντας το Δήμο Κομοτηνής.

Στην επιστολή του τονίζει πως με δεδομένη την τεράστια αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου COVID-19 στην ΠΕ Ροδόπης και την ένταση της πανδημίας σε αυτή, οι επιχειρήσεις της επιβαρύνονται περισσότερο από άλλες περιοχές.

Για αυτό και υπέβαλλε την πρόταση προς τη Διαχειριστική Αρχή, έτσι ώστε να αρθεί αυτή η ανισότητα και αδικία και να αυξηθεί κατά 20% το ύψος της ενίσχυσης και για τις επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες στην ΠΕ Ροδόπης, λαμβανομένων υπόψη των νεότερων επιδημιολογικών στοιχείων που επικρατούν στην περιοχή μας.

Σημειώνει δε πως η αλλαγή αυτή είναι δυνατή με βάση τους όρους της πρότασης, για αυτό και ζητά να εφαρμοστεί στην επόμενη τροποποίηση της πρόσκλησης.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Στην πρόσκληση με α.π. 5053'08-10-2020 (ΛΜΘΙΟ0/4575/ΑΔΑ: 6ΜΡ97ΛΒ-Μ0Ν) «Ενίσχυση επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας covid-19 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» προϋπολογισμού 45.000.000 ευρώ καθορίζεται ότι επιχειρήσεις που έχουν τόπο εγκατάστασης την ΠΕ Ξάνθης λαμβάνουν αυξημένη κατά 20% ενίσχυση λόγω της έντασης της πανδημίας στην περιοχή.

Με δεδομένη όμως την τεράστια αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου Covid-19 στην ΠΕ Ροδόπης, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει ενταθεί σε σημείο τέτοιο που -δυστυχώς- η ΠΕ Ροδόπης κατατάσσεται τρίτη πανελλαδικά. Θα πρέπει άμεσα να τροποποιηθεί η ως άνω πρόσκληση και να καθοριστεί αυξημένη κατά 20% ενίσχυση για όλες τις επιχειρήσεις που έχουν τόπο εγκατάστασης την ΠΕ Ροδόπης.

Η προτεινόμενη τροποποίηση είναι εφικτή, όπως ρητά ορίζεται στην πρόσκληση και θεωρώ ότι θα πρέπει άμεσα να πραγματοποιηθεί, διότι σε διαφορετική περίπτωση δημιουργείται μία άνιση κατάσταση κατά των επιχειρήσεων του Δήμου και του Νομού μας. οι οποίες αν και πλήττονται πλέον πολύ περισσότερο από τις επιχειρήσεις κάθε άλλου Νομού της ΑΜΘ, θα λάβουν μικρότερη ενίσχυση από αυτήν που δικαιούνται. Ως εκ τούτου και επειδή στην πρόσφατη τροποποίηση της πρόσκλησης δεν συμπεριλήφθηκε σχετική πρόβλεψη, θα παρακαλούσα να ληφθούν υπόψη τα νεότερα επιδημιολογικά στοιχεία που επικρατούν στην ΠΕ Ροδόπης με την ανάλογη αύξηση του ύψους της ενίσχυσης για τις επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες σε αυτήν».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.