Προταση Γιαννακιδη για «Ευρωπαικο Ομιλο Εδαφικης Συνεργασιας»

Στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Αρης Γιαννακίδης έκανε λόγο για την απαρχή μίας νέας συνεργασίας με την περιφέρεια πλέον ως τον αξιόπιστο θεσμικό εταίρο και στόχο την δημιουργία μίας κοινής αναπτυξιακής προοπτικής.
Ο Περιφερειάρχης έκανε επίσης λόγο για την ανάγκη συνεργασίας σε ζητήματα μεταφορών, ενέργειας, τουρισμού, αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και πρόληψη ρύπανσης του περιβάλλοντος μέσα από στοχευμένες δράσεις και συνέργειες.
Τέλος ο Περιφερειάρχης πρότεινε την δημιουργία ενός «Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας» (Ε.Ο.Ε.Σ.) που θα ασχολείται πρωτίστως με την εφαρμογή προγραμμάτων ή έργων εδαφικής συνεργασίας που συγχρηματοδοτούνται από την Κοινότητα αλλά και σε συγκεκριμένες δράσεις εδαφικής συνεργασίας στο πλαίσιο του στόχου της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής, με ή χωρίς την οικονομική συνεισφορά της Κοινότητας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.