Προταση για τοποθετηση ρανταρ προγνωσης χαλαζοπτωσεων και αεροπορικους βομβαρδισμους

Από τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης προς τον διοικητή του ΕΛΓΑ

Σε συνέχεια των όσων γράφαμε χθες για την επίσκεψη στην περιοχή του διοικητή του ΕΛΓΑ κ. Θεοφάνη Κουρεμπέ αξίζει να αναφερθούμε και στα όσα πρότεινε στον διοικητή ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης. Ο κ. Τσαλικίδης ανέδειξε μία ακόμη πτυχή του «παράλογου» των γεωργικών ασφαλίσεων της περιοχής τονίζοντας πως καίτοι «είμαστε μια από τις περιοχές της χώρας με το μεγαλύτερο ποσοστό εισφορών στον ΕΛΓΑ αλλά μια από τις περιοχές με την περισσότερες χαλαζοπτώσεις και ακραίες καιρικές συνθήκες» το «οπλοστάσιο» πρόγνωσης των καιρικών συνθηκών  στην περιοχή είναι ουσιαστικά παροπλισμένο.
 
«Να εγκατασταθούν νέοι τοπικοί μετεωρολογικοί σταθμοί ή να λειτουργήσουν οι υφιστάμενοι παροπλισμένοι για να εξασφαλίσουμε την πρόβλεψη και την πρόληψη» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης καταθέτοντας προς τον κ. Κουρεμπέ την πρόταση για τοποθέτηση ειδικού ραντάρ στην περιοχή του αεροδρομίου Καβάλας για την έγκαιρη πρόβλεψη των χαλαζοπτώσεων με ταυτόχρονη μέριμνα για αεροπορική προστασία σε τέτοιες περιπτώσεις με βομβαριδισμούς με ιωδιούχο άργυρο όπως γίνεται σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως η Κεντρική Μακεδονία.
 
Παράλληλα ο κ. Τσαλικίδης ζήτησε επίσπευση των διαδικασιών των αποζημιώσεων και δικαιότερες εκτιμήσεις ζημιών καθώς επίσης διεύρυνση των ασφαλιζόμενων κινδύνων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.