Προταση για ανανεωση της Δημοκρατικης παραταξης απο τον Νικο Ανδρουλακη

Στην επίσκεψή του στην Κομοτηνή στο πλαίσιο της περιοδείας για την προεδρία του νέου φορέα - Θερμή υποδοχή και ευχές για την υποψηφιότητά του από τον Δήμαρχο Κομοτηνής

Επίσκεψη αστραπή πραγματοποίησε στη Θράκη ο ευρωβουλευτής κ. Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου. 

Και μπορεί η επίσκεψή του να συνέπεσε με τη βροχή που έπληξε την πόλη και την περιοχή, όμως βρήκε θερμή υποδοχή στο Δήμο Κομοτηνής, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Πετρίδη, τον Δήμαρχο Ιάσμου κ. Καδή Ισμέτ αλλά και αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους της Κομοτηνής.
 
Ο κ. Ανδρουλάκης ξεκίνησε την επίσκεψή του το πρωί της Τετάρτης στην Αλεξανδρούπολη, συνέχισε στην Κομοτηνή, όπου πραγματοποίησε και ομιλία το απόγευμα, για να καταλήξει το βράδυ στην Ξάνθη, όπου επίσης πραγματοποίησε ομιλία. 

Νίκος Ανδρουλάκης «Αν η Δημοκρατική Παράταξη ανανεωθεί  με ένα σύγχρονο ανθρώπινο δυναμικό, θα γίνουμε όχημα θετικών αλλαγών για τον τόπο»

Το πρόγραμμά του ήταν εκ των πραγμάτων συμπιεσμένο, σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης, μιας και κάνουν την προσπάθεια, σε αυτό το σύντομο χρόνο που απομένει μέχρι τις εκλογές, να πάνε σε όσο γίνεται περισσότερα σημεία της χώρας, να συζητήσουν με τους πολίτες, τόσο αυτούς που έμειναν στην παράταξη, όσο και αυτούς που έφυγαν και τώρα αναζητούν μια άλλη ρεαλιστική επιλογή για το καλύτερο μέλλον της πατρίδας και των επόμενων γενεών.
 

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που συναντώ σε όλη την Ελλάδα είναι η ανεργία και ότι παιδιά που ίδρωσαν οι γονείς τους να μορφώσουν, φεύγουν στο εξωτερικό για να βρουν περισσότερες ευκαιρίες» σημείωσε, για αυτό και το στοίχημα της γενικότερης προσπάθειας για τον νέο φορέα θεωρεί πως είναι όχι μόνο να δυναμώσει η παράταξη, αλλά να δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα πραγματικών λύσεων για να αναταχθεί η οικονομία, να υπάρξει αξιοκρατία στο κράτος, με ένα κοινωνικό κράτος για τους πολλούς και όχι τους λίγους ώστε να αντέξει η μεσαία τάξη και να ξαναφτιαχτεί, με ανάπτυξη ώστε οι μη προνομιούχοι να έχουν περισσότερες ευκαιρίες από αυτές που προσφέρει η φτωχοποίηση της σημερινής κυβέρνησης.
 
Η υποψηφιότητά του, σημείωσε, έχει να κάνει με την πεποίθηση πως αν η Δημοκρατική παράταξη ενωθεί με μία νέου τύπου ενότητα, όχι για να διαμοιράζουν τα ιμάτια της εξουσίας αλλά γιατί πιστεύουν στις ίδιες αξίες και θέλουν να αγωνιστούν για τα ίδια ιδανικά, και αν ανανεωθεί  με ένα σύγχρονο ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο μπορεί να συγχρονίσει παράταξη και πατρίδα με τις Ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις, θα γίνουν όχημα θετικών αλλαγών για τον τόπο. 

Ανεπαρκές το πολιτικό ανθρώπινο δυναμικό 

«Η κατάσταση της φθοροποιού στασιμότητας που βιώνει η χώρα μας οφείλεται», σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, «στην ανεπάρκεια του σημερινού ανθρώπινου πολιτικού δυναμικού», φέρνοντας ως παράδειγμα το ότι η χώρα μας έχει απορροφήσει μόλις 157 εκ. ευρώ από τα 2,7 δις που είναι διαθέσιμα στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο, καθώς και το θέμα του ταμείου Εκσυγχρονισμού, στο οποίο η χώρα εντάθηκε με τροπολογία του, για χρηματοδότηση σύγχρονων δικτύων την περίοδο 2021-2030, με την χώρα μας να κινδυνεύει να χάσει τα μισά χρήματα, μόνο για την διασύνδεση των Κυκλάδων με την υπόλοιπη Ελλάδα.
 

«Ανανέωση σημαίνει πως θα βρούμε το ανθρώπινο δυναμικό που θα συγχρονίσει την Ελλάδα με τις διεθνείς εξελίξεις ώστε να αξιοποιήσει θετικά τα ευρωπαϊκά εργαλεία, και αν βρεθεί μπορούμε να κάνουμε πολλά» ανέφερε, κάτι που φαίνεται και από την αποδοχή τροπολογίας που είχε καταθέσει μαζί με άλλους Έλληνες και Ιταλούς Ευρωβουλευτές, για να αλλάξει ο κανονισμός του Δουβλίνου που έχει τις δύο χώρες πρώτες στην ευθύνη για την πολιτική ασύλου, και με μια ισχυρή εθνική θέση ώστε στο μέλλον όταν κάποιος καταθέτει αίτηση για άσυλο να μην είναι υπεύθυνη η χώρα εισόδου, αλλά το σύνολο της ΕΕ.
 
«Έχουμε σαν χώρα τα δύο μεγάλα πλεονεκτήματα της μεταπολίτευσης, ένα πολύ μορφωμένο λαό και πολύ σοβαρές υποδομές ώστε να ανατάξουμε την χώρα μας και να πάμε σε μια καλύτερη μέρα» εκτίμησε ο ίδιος. 

Μεγάλες οι δυνατότητες για τη Βόρεια Ελλάδα 

Όσο για την περιοχή μας, σημείωσε πως σε αυτή έχουν γίνει μεγάλα έργα και υποδομές και μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάταξη της χώρας, πλέκοντας το εγκώμιο της τοπικής αυτοδιοίκησης γενικότερα και του κ. Πετρίδη ειδικότερα, σημειώνοντας πως «είναι ένας άνθρωπος που έχει αποδείξει ότι είναι σύγχρονος και μπορεί να αξιοποιήσει τα εργαλεία και τις ευκαιρίες, παρά τη δύσκολη κατάσταση και την οικονομική στενότητα».
 
Οι δυνατότητες είναι μεγάλες, ανέφερε, όμως πρέπει να συνεχιστούν οι πολιτικές που αφορούν την ανάπτυξη, τόσο στον τομέα της ενέργειας όσο και στον τομέα των μεταφορών.
 
«Η Βόρεια Ελλάδα έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες, και το θέμα είναι το κεντρικό κράτος να έχει αυτή τη στρατηγική για να τις αξιοποιήσει» κατέληξε. 

Γιώργος Πετρίδης «Θα είμαι πολύ χαρούμενος αν ο Νίκος Ανδρουλάκης, στις επικείμενες ενδοπαραταξιακές διαδικασίες καταφέρει να ηγηθεί του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς» 

Την χαρά του που υποδέχεται ένα νέο άνθρωπο, φορέα νέων ιδεών που τον πείθουν ότι έχει πολλά να δώσει στο πολιτικό μας σύστημα, εξέφρασε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, και για αυτό «θα είμαι πολύ χαρούμενος αν ο Νίκος Ανδρουλάκης, στις επικείμενες ενδοπαραταξιακές διαδικασίες καταφέρει να ηγηθεί του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς» σημείωσε.
 
Προειδοποίησε πάντως ότι όλοι θα κριθούν εκ του αποτελέσματος, όχι των εκλογών του Νοεμβρίου, αλλά αυτό που θα προκύψει από τη μάχιμη παρουσία όλων, και του κ. Ανδρουλάκη εφόσον καταφέρει να ηγηθεί του φορέα.
 
Άλλωστε θεωρεί πως η Κεντροαριστερά έπαιξε και έχει να παίξει το ρόλο της στα πράγματα της χώρας, με αυτό που χρειάζεται να είναι όχι μόνο η ηγεσία που θέλει ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας που είναι πολιτικά και ιδεολογικά άστεγο, αλλά κυρίως μια συγκεκριμένη πρόταση εξόδου από την κρίση, που όλοι ευαγγελίζονται αλλά κανένας δεν κατάφερε να την μετουσιώσει σε πράξη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.