Προτασεις σε ενα μηνα προς τον ΤΑΡ απο την Περιφερεια ΑΜΘ

Εντός του μήνα θα ολοκληρώσει τις προτάσεις για την απορρόφηση του ποσού που της αναλογεί για τις δράσεις Κοινωνικής Ευθύνης της Κοινοπραξίας

Το πλαίσιο συμφωνίας για τα προγράμματα κοινής ωφέλειας που έχει εθελοντικά αναλάβει να υλοποιήσει η κατασκευάστρια εταιρία του Αγωγού TAP εξειδικεύθηκε σε ευρεία σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την παρουσία του ΥΠΕΝ, Γιώργου Σταθάκη με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστου Μέτιου, ο οποίος ενημέρωσε για τη συνάντηση το Περιφερειακό Συμβούλιο το βράδυ της ίδιας ημέρας.
 
Όπως είναι γνωστό, η κοινοπραξία του TAP AG έχει συμφωνήσει με το ελληνικό δημόσιο να επενδύσει 32 εκατ. ευρώ σε δράσεις  Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στις Περιφέρειες από τις οποίες θα διέρχεται ο αγωγός.
 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα Υπουργεία, Εσωτερικών, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, οι κ.κ., Θεόδωρος Καρυπίδης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Ιωάννης Γιώργος, καθώς και ο Διευθυντής Ελλάδος Ρίκαρντ Σκούφιας και ο Διευθυντής Εξωτερικών και Κυβερνητικών Υποθέσεων, Αλέξανδρος Πανουργιάς, από την TAP AG. 

Εντός του μήνα εξειδικεύονται τα έργα 

Στη σύσκεψη, το συντονισμό της οποίας είχε το ΥΠΕΝ, αποφασίστηκε η συνέχιση προγραμμάτων κοινωνικής αρωγής, σε συνεργασία με το δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής Βορείου Ελλάδος, καθώς και η προώθηση μιας σειράς έργων μεγάλης έκτασης που θα πραγματοποιηθούν μελλοντικά.
 
Τα προγράμματα αυτά θα αναπτυχθούν στους τομείς, της Υγείας, του Περιβάλλοντος, της Πολιτικής Προστασίας και του Πολιτισμού, με προτεραιότητα την παροχή εξοπλισμού, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα θα δοθεί  στον τομέα της Αγροτικής Οικονομίας, μέσω της ενίσχυσης της τοπικής αγροτικής παραγωγής και της αγροτικής φυσιογνωμίας των περιοχών, με έμφαση σε δράσεις προστιθέμενης αξίας.
 
Όπως σημείωσε ο κ. Μέτιος, μέσα στον επόμενο μήνα, η διοίκηση θα παρουσιάσει προτάσεις έργων που θα πρέπει να συμπεριληφθούν στα έργα, ενώ ζήτησε από τους παριστάμενους να καταθέσουν και τις δικές τους προτάσεις, ώστε να ενοποιηθούν και το τελικό αποτέλεσμα να ψηφιστεί το συντομότερο δυνατόν από το Περιφερειακό Συμβούλιο.
 
Βέβαια υπάρχει κάποιος περιορισμός στο εύρος των έργων που θα γίνουν, όχι μόνο από τους διαθέσιμους πόρους, αλλά και από το πότε θα ολοκληρωθούν, μιας και η κοινοπραξία επιθυμεί να προταθούν έργα που θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2019, όταν και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του αγωγού.
 
Επίσης σημείωσε πως το επόμενο διάστημα θα επισκεφτούν τις τρείς περιφέρειες εκπρόσωποι της εταιρείας, όταν και θα συζητηθούν τα θέματα.
 
Όσο αφορά την όδευση του ΤΑΡ στην περιοχή στα Τενάγη, ζήτησε από την εταιρεία να επιληφθεί για την αλλαγή της, μεταφέροντας τις επιφυλάξεις και τα επιχειρήματα των αγροτών και της τοπικής Αυτοδιοίκησης, όμως με δεδομένο ότι το θέμα της συζήτησης δεν αφορούσε την όδευση, δεν πήρε συγκεκριμένες απαντήσεις, όμως απέσπασε την υπόσχεση από την εταιρεία ότι θα επιληφθεί του θέματος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.