Προτασεις για την παραγωγη αλλα και τον τουρισμο απο το ΕΒΕΡ

Θα υποβληθούν στο Δήμο Κομοτηνής ενόψει του περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου ΑΜΘ

Προτάσεις που θα συμπεριληφθούν στην πρόταση του Δήμου Κομοτηνής για το αναπτυξιακό συνέδριο που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Περιφέρειά μας, από την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.
 
Να υπενθυμίσουμε πως κατά τη συνάντηση των 13 Περιφερειαρχών με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, είχε συμφωνηθεί να πραγματοποιηθούν 13 αναπτυξιακά συνέδρια, ένα σε κάθε περιφέρεια, με το πρώτο να πραγματοποιείται τις προηγούμενες ημέρες στην Κοζάνη.
 
Ενόψει λοιπόν των αναπτυξιακών συνεδρίων, μετά από και την παραίνεση της ΠΕΔ ΑΜΘ, η οποία ζήτησε από τους Δήμους τις αναπτυξιακές προτάσεις τους, ο Δήμος Κομοτηνής έχει ζητήσει από τοπικά επιμελητήρια και άλλους φορείς να καταθέσουν τις προτάσεις τους, μέχρι τη Δευτέρα 17 Ιουλίου.
 
Να σημειωθεί πως η ΠΕΔ ΑΜΘ έχει διατυπώσει αίτημα προς τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο, για κοινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ ΑΜ-Θ για το θέμα, με παρουσία και υπηρεσιακών παραγόντων και τη συγκρότηση κοινής ομάδας εργασίας με στελέχη της Περιφέρειας και της ΠΕΔ ΑΜΘ, η οποία θα ασχοληθεί με τη διοργάνωση του αναπτυξιακού συνεδρίου. 

Πρωτογενής-δευτερογενής τομέας και τουρισμός 

Σε δύο κατευθύνσεις βρίσκονται οι προτάσεις του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, το οποίο το πρωί της Πέμπτης 13 Ιουλίου πραγματοποίησε έκτακτη συνεδρίαση με θέμα τις προτάσεις που θα καταθέσει στο Δήμο, για προώθηση προς την Περιφέρεια.
 
Από τη μια πλευρά οι προτάσεις τους αφορούν τόσο τον πρωτογενή τομέα όσο και την αναγέννηση της βιομηχανικής περιοχής, μιας και όπως ανέφερε ο κ. Αργυρόπουλος, η ανάπτυξη και η μείωση της ανεργίας, εξαρτάται στην περιοχή μας από τον πρωτογενή τομέα αλλά και το κεφάλαιο που είναι η βιομηχανική περιοχή.
 
Από την άλλη αυτό που θεωρούν σημαντικό για τη Ροδόπη είναι το κομμάτι του τουρισμού, στο οποίο η Ροδόπη βρίσκεται ακόμα πίσω.
 
Για αυτό και προτείνουν την ανάδειξη αρχαιολογικών και ιστορικών χώρων, μεταξύ των οποίων το σπήλαιο της Μαρώνειας, το Παπίκιο όρος, τη δημιουργία ορειβατικών μονοπατιών, αλλά και θέματα προσβασιμότητας για τους ξένους, μιας και σε αυτούς τους χώρους πάσχει ιδιαίτερα η σήμανση.
 
Φυσικά στην πρότασή τους θα συμπεριληφθούν και θέματα που αφορούν αμιγώς τις επιχειρήσεις, όπως η καταβολή του 12%, τα προβλήματα που υπάρχουν με τη φορολογία σε σύγκριση με τις γειτονικές χώρες, το θέμα του ελέγχου στον Κάθετο άξονα και άλλα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.