Προτασεις για εργα ασφαλτοστρωσης αγροτικων δρομων και υδρευσης κατεθεσε ο Δημος Αρριανων στο «Αντωνης Τριτσης»

Θα βελτιώσουν την κίνηση στους οικισμούς αλλά και την λειτουργία του συστήματος ύδρευσης

Προτάσεις σε δύο διαφορετικές προσκλήσεις του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης κατέθεσε ο Δήμος Αρριανών, μία για την ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων, και μία για τη βελτίωση της λειτουργίας και της παρακολούθησης των υδραυλικών δικτύων του Δήμου.

Ασφαλτόστρωση σε δύο αγροτικούς δρόμους

Το έργο αγροτικής οδοποιίας, αφορά στην ασφαλτόστρωση δυο αγροτικών δρόμων. Ο πρώτος δρόμος βρίσκεται δυτικά του οικισμού Αρριανών, με σημείο εκκίνησης και τέλους στον οικισμό Αρριανών, ενώ ο δεύτερος συνδέει δυο οικισμούς του Δήμου Αρριανών, τους οικισμούς Πάσσου και Δοκού.

Το έργο περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή οχετών, τοπικά, σε σημεία όπου απαιτείται επέκταση των υφιστάμενων τεχνικών και εργασίες σήμανσης και ασφάλισης.

Το ποσό της υποβαλλόμενης προς χρηματοδότηση πράξης ανέρχεται στα1.888.736 ευρώ με Φ.Π.Α.

Οι βελτιώσεις που θα γίνουν στην ύδρευση

Η πρόταση του Δήμου για την ύδρευση, περιλαμβάνει τα εσωτερικά δίκτυα των κύριων οικισμών του Δήμου Αρριανών, καθώς και την αναβάθμιση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού βασικών αντλιοστασίων.

Σε αυτό το πλαίσιο θα γίνει εκσυγχρονισμός των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων που δεν έχουν συμπεριληφθεί σε άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα, ώστε να εφαρμοσθεί ο έλεγχος διαρροών, ο τηλέλεγχος και η αυτοματοποίησή τους σε όλη την έκταση.

Θα εγκατασταθούν όργανα μέτρησης παροχής και πίεσης σε επιλεγμένα φρεάτια εντός των βασικών οικισμών του δήμου, ώστε να καταγράφεται το σύνολο του διατιθέμενου νερού στην κατανάλωση, καθώς και συστήματα μέτρησης κατανάλωσης στις απολήξεις των γραμμών καταναλωτών στα εσωτερικά δίκτυα των οικισμών του Δήμου.

Το αδιάλειπτο των επικοινωνιών θα εξασφαλιστεί με τη δημιουργία ενός κατάλληλου συστήματος ασύρματης επικοινωνίας και back up συστήματος επικοινωνίας 4G, με δεκαεπτά θέσεις εγκατάστασης εκ των οποίων οι τέσσερεις  αφορούν σε γεωτρήσεις, μία αφορά σε προωθητικό αντλιοστάσιο, μία αφορά σε δεξαμενή με προωθητικό αντλιοστάσιο, δέκα αφορούν σε φρεάτια εσωτερικού δικτύου και η μία αφορά στον Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου που στοχεύει στη συγκέντρωση και την επεξεργασία όλων των στοιχείων από τις τοπικές εγκαταστάσεις.

Επίσης θα γίνει αποτύπωση των δικτύων ύδρευσης των κύριων οικισμών (Αρριανών, Λυκείου, Άρατου και Δοκού), με σύγχρονες μεθόδους ανίχνευσης και την ψηφιοποίησή τους σε γεωβάση δεδομένων, ενώ θα αναπτυχθεί και ένα υδραυλικό στρατηγικό και λεπτομερές μοντέλου προσομοίωσης και τον επανασχεδιασμό νέων ζωνών τροφοδοσίας και ελέγχου διαρροών με στόχο την βελτίωση της τροφοδοσίας των οικισμών με ένα ορθολογικότερο σύστημα ύδρευσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.