«Προστατευομαστε απο τον κορωνοιο, προστατευουμε την καρδια μας»

Ενημέρωση για τη σημασία της πρόληψης από τον Σύλλογο Καρδιοπαθών Ροδόπης

Την ανάγκη της προστασίας αλλά και της πρόληψης, σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας, θέλει να αναδείξει ο Σύλλογος Στήριξης και Αποκατάστασης Καρδιοπαθών και Πρόληψης Καρδιοπαθών Νομού Ροδόπης, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς στις 29 Σεπτεμβρίου.

Έτσι το απόγευμα της Τρίτης μέλη και φίλοι του Συλλόγου βρέθηκαν στην Πλατεία Ειρήνης για να ενημερώσουν το κοινό, παρέχοντας συμβουλευτική προληπτικής αγωγής, θεραπευτικής άσκησης και αποκατάστασης και σχετικές πληροφορίες στους πολίτες για το τι πρέπει να προσέχουν για να προστατεύσουν την υγεία τους,

Η δράση, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της ΔΚΕΠΠΑΚ, της ΠΑΜΘ, της ΣΕΦΑΑ ΔΠΘ, τον Φαρμακευτικό και Ιατρικό Σύλλογο και άλλους φορείς, θα επαναληφθεί το πρωί της Κυριακής, με στόχο να ενημερωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του κοινού.

Τα μέλη του συλλόγου ανέδειξαν τα προβλήματα που δημιουργεί ο κορωνοϊός, ο οποίος επιτίθεται και στην καρδιά και μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε κάθε ηλικία, ακόμα και αν δεν έχουν κάποιο προηγούμενο πρόβλημα.

Για αυτό και όλοι οφείλουν να προστατευτούν θωρακίζοντας την άμυνα του οργανισμού τους με σωστή διατροφή, συστηματική άσκηση, αποφυγή καπνίσματος και διατήρηση κανονικού σωματικού βάρους.

Την ίδια ώρα, μπορούν να αποτρέψουν την εισβολή του ιού σε μάς και τους γύρω μας, με πλύσιμο χεριών, χρήση μάσκας, διατήρηση των αποστάσεων μεταξύ μας, προστατεύοντας έτσι τους τους συνανθρώπους μας,  τον εαυτό μας και την καρδιά μας, ένα μήνυμα που θέλησαν να ενισχύσουν τα μέλη του Συλλόγου, δίνοντας ειδικές θήκες για μάσκες σε όσους προσέγγισαν το χώρο.

Πάντως η περίοδος του κορωνοϊού ήταν αρκετά δύσκολη για το σύλλογο, όπως και για όλους τους συλλόγους,  σημείωσε ο πρόεδρος του κ. Σάββας Τοκμακίδης, τόσο γιατί δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν τις προγραμματισμένες δράσεις τους, όσο και γιατί γενικότερα η κατανόηση της ανάγκης της πρόληψης μπαίνει σε δεύτερο ρόλο.

Παράλληλα ο ίδιος επεσήμανε πως «ενώ τα περιστατικά έχουν μείνει τα ίδια, οι προσέλευση στα νοσοκομεία έχει μειωθεί, με αποτέλεσμα ο κόσμος να υφίσταται τις συνέπειες, δηλαδή να μην προλαμβάνει και να επιβαρύνεται χωρίς λόγο».

Για αυτό κάνουν αυτές τις δράσεις, εξήγησε ο κ. Τοκμακίδης, για να ενημερώσουν το κοινό για την ανάγκη της πρόληψης, προειδοποιώντας παράλληλα πως ο κορωνοϊός χτυπάει και την καρδιά, αλλά να πάρουν τα μέτρα τους.

«Δεν χρειάζεται να φοβόμαστε, χρειάζεται να γνωρίζουμε» τόνισε ο κ. Τοκμακίδης για να συμπληρώσει πως γνωρίζοντας παίρνουμε τα μέτρα, και αποφεύγουμε τη σύγχυση και τις φήμες.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.