Προστασια απο ολες τις πλευρες απο την ΕΟΔ Ροδοπης

Ημερίδα με τίτλο «Μαθαίνω να προστατεύομαι», ως προάγγελος του Βασικού Σχολείου Νέων Διασωστών

Να αυξήσει την ικανότητα των πολιτών να αντιμετωπίζουν έκτακτες καταστάσεις, γνωρίζοντας παράλληλα το έργο και τους σκοπούς της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, θέλει η ΕΟΔ Ροδόπης, που το Σάββατο 11 Μαρτίου πραγματοποιεί ημερίδα με τίτλο «Μαθαίνω να προστατεύομαι» στις 17.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής στο Πολυλειτουργικό. Η ημερίδα αφορά όλους τους πολίτες, είναι δωρεάν και θα έχει παρουσιάσεις για την προστασία από διάφορους κινδύνους της καθημερινότητας, με θέματα που αφορούν την πυρασφάλεια, της ασφάλεια στο χώρο εργασίας, βασικές πρώτες βοήθειες και άλλα.
 
Στόχος της ΕΟΔ Ροδόπης, σημείωσε ο κ. Χάρης Παπαμαρκάκης, μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας της ΕΟΔ, είναι αυτή η ημερίδα να αποτελέσει προάγγελο του Βασικού Σχολείου Νέων Διασωστών που θα ξεκινήσει την Τετάρτη 15 Μαρτίου, ένα σχολείο που γίνεται κάθε χρόνο με τους εκπαιδευόμενους να έχουν τη δυνατότητα στο τέλος να ενταχθούν στο δυναμικό της ΕΟΔ ως νέοι εθελοντές διασώστες. «Τα πεδία που θα κληθούμε να επιχειρήσουμε είναι επικίνδυνα, άνθρωποι κινδυνεύουν και θα πρέπει να το κάνουμε έχοντας μια ειδική εκπαίδευση» σημείωσε ο κ. Παπαμαρκάκης, τονίζοντας πως το σχολείο δίνει τις βασικές γνώσεις της εκπαίδευσης πάνω στα τμήματα στα οποία επιχειρεί η ομάδα.
 
Παράλληλα τους δίνεται το έναυσμα να βρουν την κλίση τους και να διαλέξουν σε ποιο τμήμα της Ομάδας θα ενταχθούν, παρόλο που όπως αναφέρθηκε, δεν είναι υποχρεωτικό κάποιος ο οποίος περνά από το σχολείο να ενταχθεί στην Ομάδα. Αν διαλέξουν τμήμα, τότε θα εξειδικευτούν επάνω σε αυτό, κάνοντας τι προκεχωρημένες εκπαιδεύσεις, καθώς και στις πρώτες βοήθειες, ώστε να μπορεί να βγει στην ενεργό δράση.
 
Το σχολείο θα κοστίσει γύρω στα 100 ευρώ για τα λειτουργικά έξοδα, δηλαδή τα έξοδα των εκπαιδευτών, οδοιπορικά καθώς και βιβλιογραφία, και θα διαρκέσει 2,5 μήνες, με τα μαθήματα να γίνονται σε 8 Σαββατοκύριακα και 2 Τετάρτες. 

Ανάγκη συνεχώς για νέα άτομα 

Όπως εξήγησε στη συνέχεια ο κ. Παπαμαρκάκης, στη Ροδόπη συμμετέχουν περίπου 30-35 μέλη διάφορων ειδικοτήτων, που επιχειρούν όπου χρειαστεί, όμως θέλουν να μπαίνουν νέα άτομα, τόσο προς αντικατάσταση των παλιότερων, όσο και για να δίνεται η δυνατότητα στα μέλη, που όλοι τους είναι εθελοντές και έχουν άλλες δουλειές, να εναλλάσσονται ανάλογα με την κατάσταση και τις ανάγκες. «Θα πρέπει να γίνει κάτι ώστε να υπάρχει κάποιος που θα μας αντικαταστήσει. Οπότε θέλουμε πολύ κόσμο» κατέληξε ο ίδιος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.