Προσπαθειες οριστικης αποκαταστασης του δικτυου Ξυλαγανης – Ιμερου

Σε εξέλιξη μελέτη της Περιφέρειας

Τον Μάρτιο αναμένεται να αποκατασταθεί οριστικά το οδικό δίκτυο Ξυλαγανής – Ιμέρου, μετά τα προβλήματα που υπέστη από τις πρόσφατες πλημμύρες. Προς το παρόν η κίνηση των οχημάτων γίνεται προσωρινά μέσω αγροτικού δρόμου από και προς τη γέφυρα.
 
Ο κ. Γιάννης Σταυρίδης, δήμαρχος Μαρωνείας και Σαπών αναφέρθηκε στην διακοπή της κυκλοφορίας που είχε σημειωθεί στην επαρχιακή οδό Ξυλαγανής – Ιμέρου στις 16 Δεκεμβρίου. Η συνεχής βροχόπτωση, κατά την οποία είχαν καταγραφεί πολλά κυβικά νερού στην Ροδόπη, σε συνδυασμό με την κάθοδο νερού από τις ορεινές στις πιο πεδινές περιοχές, είχε σαν αποτέλεσμα πλημμύρες και προβλήματα, ενώ το μισό οδικό δίκτυο Ξυλαγανής- Ιμέρου είχε κοπεί.
 
Με την έγκαιρη παρέμβαση, ωστόσο, των συνεργείων της Περιφέρειας και των αρμόδιων φορέων ήδη από την επομένη έγινε προσωρινή, όπως τόνισε, αποκατάσταση για να διευκολυνθεί η μετακίνηση των πολιτών και να αποφευχθεί η ταλαιπωρία, και αυτή τη στιγμή η κυκλοφορία γίνεται από το ένα ρεύμα, ενώ έχει τοποθετηθεί κατάλληλη σηματοδότηση.
 
Η αρμοδιότητα του δρόμου αυτού άπτεται στην Περιφέρεια, όντας επαρχιακό δίκτυο. Έτσι στον δρόμο φαίνεται ότι θα γίνει έργο μέσω της Αντιπεριφέρειας Ροδόπης, για το οποίο μελέτη είναι σε εξέλιξη, και σύντομα, μέχρι το Μάρτιο σύμφωνα με τον κ. Σταυρίδη αναμένεται να προκηρυχθεί.

Η ιρλανδική διάβαση Αγίας Μαρίνας – Ιμέρου

Aπροσπέλαστη είναι προς το παρόν και η ιρλανδική διάβαση της Αγίας Μαρίνας – Ιμέρου, όπου υπάρχουν προβλήματα λόγω του αυξημένου όγκου νερού, αλλά και προβλημάτων που φαίνεται να υπάρχουν στη διάβαση. Η κίνηση των κατοίκων, προσωρινά, πραγματοποιείται μέσω παράκαμψης ενός αγροτικού δρόμου από και προς τη γέφυρα.
 
Φαίνεται πως το πρόβλημα θα λυθεί  με επισκευή της, όταν φυσικά πέσουν τα νερά, ενώ μελετάται και το ενδεχόμενο να ασφαλτοστρωθεί ο αγροτικός δρόμος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.