Προσπαθειες να μεινει ανοιχτο το εθνικο και επαρχιακο δικτυο στη Ροδοπη

Προσοχή στις μετακινήσεις μετά το νέο κύμα κακοκαιρίας συνιστά η Αντιπεριφέρεια Ροδόπης, ιδίως για παιδιά και άτομα τρίτης ηλικίας

Προχωρά σε προμήθεια αλατιού αξίας 33.000 ευρώ ώστε να διαθέτει αποθέματα

 
 
Επέστρεψε το χιόνι στη Ροδόπη την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, με το νέο βαρομετρικό χαμηλό, τον «Βίκτωρ» να πλήττει την περιοχή μας φέρνοντας χιονοπτώσεις και προβλήματα ξανά. Τα περισσότερα προβλήματα καταγράφονται, όπως ήταν αναμενόμενο, στον ορεινό όγκο της Ροδόπης, παρόλο που η χιονόπτωση και στα πεδινά έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα.
 
Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, οι εμπλεκόμενοι φορείς βρίσκονται σε επικοινωνία από το πρωί, για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας. Τα πρώτα προβλήματα εμφανίστηκαν στο ορεινό δίκτυο, όπου με τη χρήση των μηχανημάτων κατόρθωσαν να το κρατήσουν ανοιχτό, όμως τα προβλήματα επεκτάθηκαν και στα πεδινά. Το μεσημέρι της Πέμπτης τα μηχανήματα κινούνταν προς Ίασμο και Ξυλαγανή, με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας και την αστυνομία να εφιστούν ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς, να μην γίνονται άσκοπες μετακινήσεις και οι ευαίσθητες ομάδες να κινούνται με προσοχή στους δρόμους.
 
Ο κ. Τσαλικίδης τόνισε πως όλοι θα πρέπει να έχουν αλυσίδες στα αυτοκίνητα, και η Αντιπεριφέρεια από την πλευρά της προσπαθεί να κρατήσει ανοιχτό το βασικό οδικό δίκτυο, ώστε να αντιμετωπιστεί μέχρι το απόγευμα, όταν και αναμένεται να κοπάσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
 
Αυτή τη στιγμή οι υπηρεσίες τονίζουν πως θα πρέπει να είναι φειδωλοί στη χρήση του αλατιού, παρόλα αυτά ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την προμήθειά επιπλέον ποσότητας αλατιού, κόστους 33.000 ευρώ, και μέχρι τότε θα διαχειριστούν την κατάσταση ώστε να κρατήσουν το βασικό εθνικό και επαρχιακό δίκτυο ανοιχτό.
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.