Προσπαθεια «βελτιωσης» της ρυθμισης του 12% ανακοινωσε η Ντ. Μπακογιαννη μετα τη συσκεψη στο Επιμελητηριο Ξανθης

Το αρδευτικό της Ξάνθης μπαίνει στην ατζέντα της Διακομματικής

Πρόταση να γίνει η Θράκη χώρος εκπαίδευσης της Frontex

Τα εύσημα για την αντιμετώπιση της πανδημίας από την τοπική αυτοδιοίκηση και την κοινωνία της Ξάνθης, καθώς όπως είπε «ήσασταν οι πρώτοι που πέσατε στα βαθιά», απέδωσε η Πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, κ. Ντόρα Μπακογιάννη που επισκέφτηκε σήμερα την Ξάνθη.

Σε ευρεία ανοιχτή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Ξάνθης, τηρουμένων όλων των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, η κ. Μπακογιάννη άκουσε από τους τρεις βουλευτές του νομού, από τον δήμαρχο Ξάνθης και τον δήμαρχο Μύκης καθώς και τον πρόεδρο του Δ.Σ. Ξάνθης, τον αντιδήμαρχο κ. Φανουράκη και τον καλό της φίλο τον κ. Ντελή Γιουσούφ, όλα τα προβλήματα του νομού κι όλα αυτά που πρέπει να μπουν στην ατζέντα της Διακομματικής προκειμένου να βρεθούν λύσεις.

Μεταξύ άλλων τονίστηκε η αναγκαιότητα να ολοκληρωθεί ο κάθετος άξονας και να συνδεθεί με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης καθώς επίσης και η σιδηροδρομική σύνδεση ώστε ο πρωτογενής τομέας και τα προϊόντα μεταποίησης να έχουν την δυνατότητα εξαγωγών.  Ο δήμαρχος Ξάνθης, κ. Μανώλης Τσελέπης στην τοποθέτησή του ανέφερε την σπουδαιότητα του ρόλου που έχει παίξει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και ο στρατός για την ανάπτυξη της Θράκης και έθεσε ως πρόταση να γίνει η Ξάνθη και η Θράκη χώρος για ιδιωτικά πανεπιστήμια ώστε να σταματήσει η διαρροή φοιτητών σε όμορες χώρες. Συνοψίζοντας η κ. Μπακογιάννη ανέφερε πως γίνεται μια προσπάθεια να γίνει η Θράκη χώρος εκπαίδευσης της Frontex που τώρα είναι η Πολωνία.

Στην συνέχεια η κα Μπακογιάννη έκανε ένα διάλειμμα για καφέ στην πλατεία. Στην παρέα της ήταν ο πρώην υπουργός κ. Κοντός, η πρώην δήμαρχος Αβδήρων κα Τσακίρη και πολλά στελέχη της ΝΔ. 

Συνεχίζοντας τις επαφές της, η κ. Μπακογιάννη συναντήθηκε στο Επιμελητήριο Ξάνθης με τους προέδρους των Επιμελητηρίων Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραΐτης, Καβάλας κ. Μάρκο Δέμπα και Δράμας κ. Στέφανο Γεωργιάδη. Η σύσκεψη ήταν κλειστή και διήρκησε πάνω από μία ώρα.

Μετά το πέρας της σύσκεψης η κ. Μπακογιάννη μιλώντας στα τοπικά και περιφερειακά μέσα σημείωσε πως είχε μια πολύ εποικοδομητική σύσκεψη και ανακοίνωσε πως τα Επιμελητήρια θα συμμετέχουν στην διαβούλευση με προτάσεις. Υπογράμμισε δε πως η πλατφόρμα για κατάθεση προτάσεων στη Διακομματική λήγει στις 31 Οκτωβρίου και θα ακολουθήσει αξιολόγησή τους.

Σε σχέση με τα θέματα που της τέθηκαν από τους προέδρους των επιμελητηρίων η κ. Μπακογιάννη ανακοίνωσε πως θα γίνει προσπάθεια βελτίωσης της ρύθμισης για το 12% και πως η πολιτική βούληση είναι δεδομένη αλλά η Ευρωπαϊκή νομοθεσία περί αθέμιτου ανταγωνισμού δημιουργεί προσκόμματα. Τέλος ανέφερε πως θα τεθεί προτεραιότητα για το αρδευτικό της Ξάνθης και η αναζήτηση πόρων για την χρηματοδότησή του, αναγνωρίζοντας  την  αναγκαιότητά του για τον πρωτογενή τομέα της περιοχής.

Πηγή: empros.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.