Προσωρινη «λυση» με ημερησιες αναπαυσεις και αδειες στους πυροσβεστες πενταετους θητειας

Μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις για μονιμοποίηση - Μέχρι να ψηφιστεί τροπολογία που θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν απρόσκοπτα την εργασία τους

Προσωρινή λύση στο θέμα της κατάστασης των πυροσβεστών πενταετούς θητείας, που πληρούν τις προϋποθέσεις για ένταξη στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό, των οποίων οι συμβάσεις έληξαν στις 9 Φεβρουαρίου και όπως είναι γνωστό δεν μονιμοποιήθηκαν, ήρθε να δώσει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος με διαταγή του. 

Σύμφωνα με αυτή όλες οι υπηρεσίες του Σώματος, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος, εντέλλονται να προβούν στη χορήγηση ημερήσιων αναπαύσεων και εφόσον δεν διατίθενται, ημερών κανονικής άδειας στους πυροσβέστες πενταετούς θητείας τις δικαιοδοσίας τους, που πληρούν τις προϋποθέσεις για ένταξη στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό για το χρονικό διάστημα από 10 Φεβρουαρίου 2017 μέχρι 19 Φεβρουαρίου 2017.
 
Στην διαταγή μνημονεύεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης «δεν αμφισβητείται η νομιμότητα των διαδικασιών μονιμοποίησης των πυροσβεστών πενταετούς θητείας. Μέχρι την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας θα παρέχουν αδιάλειπτα τις υπηρεσίες τους, με διάταξη που κατατίθεται άμεσα στη Βουλή από το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη», καθώς και η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην οποία σημειώνεται ότι «το υπουργείο συνεχίζει τη διαδικασία ένταξης των πυροσβεστών πενταετούς θητείας στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό. Για τη διασφάλιση της εργασίας που θα παρέχουν μέχρι τη μονιμοποίηση θα κατατεθεί νομοθετική διάταξη στη Βουλή μέσα στην επόμενη εβδομάδα, με την σύμφωνη γνώμη των Υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης».
 
Τέλος επισημαίνεται πως οι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης που πληρούν τις προϋποθέσεις για ανανέωση της θητείας τους στο Π.Σ. συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά από 10 Φεβρουαρίου 2017.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.