Προσομοιωση Περιφερειακου Συμβουλιου στην Κομοτηνη στις 27-29 Μαιου

Από την αντιπροσωπεία Κομοτηνής του Ελληνικού Οργανισμού Νέων Πολιτικών Επιστημόνων

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η προσομοίωση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ που οργανώνει ο Ελληνικός Οργανισμός Νέων Πολιτικών Επιστημόνων (ΕΟΝΕΠΕ) στην Κομοτηνή.
 
Η ημερομηνία της προσομοίωσης οριστικοποιήθηκε πρόσφατα, μετά από επαφές που είχαν μέλη της αντιπροσωπείας του Οργανισμού στην Κομοτηνή με στελέχη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
 
Η αντιπροσωπεία του Οργανισμού στην Κομοτηνή αριθμεί σήμερα περί τα 30 μέλη, δύο εκ των οποίων βρέθηκαν πρόσφατα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κομοτηνή για να παρακολουθήσουν ένα από αυτά.
 
Όπως σημείωσε η κ. Γεωργία Βασιλείου, φοιτήτρια Πολιτικών Επιστημών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και μέλος του ΕΟΝΕΠΕ πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο προετοιμάζεται εδώ και αρκετό διάστημα, καθώς θα είναι η πρώτη μεγάλη δράση που θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή από τον Οργανισμό. 

Αλέξανδρος Ράδος «Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στους νέους της πόλης που ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση και την πολιτική, να συμμετέχουν σε δράσεις που θα τους ωφελήσουν στο μέλλον»

Ο ΕΟΝΕΠΕ έχει πανελλήνια εμβέλεια, ιδρύθηκε το 2008 και έχει αντιπροσωπείες όπου υπάρχουν τμήματα πολιτικής επιστήμης, σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Αλέξανδρος Ράδος, συντονιστής της αντιπροσωπίας του οργανισμού στην Κομοτηνή, τονίζοντας πως δεν εστιάζουν την προσοχή τους αποκλειστικά στην πολιτική επιστήμη, αλλά και σε συναφή αντικείμενα, όπως η Νομική, η Οικονομική και η Κοινωνιολογία.
 
«Ο οργανισμός έχει μεγάλη εμπειρία στη διοργάνωση συνεδρίων και προσομοιώσεων, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν γίνει στην Αθήνα», ανέφερε ο κ. Ράδος, για να επισημάνει στη συνέχεια πως στόχος τους είναι οι δραστηριότητες να επεκταθούν και στη Βόρεια Ελλάδα, «ώστε να έχουν τη δυνατότητα και οι νέοι που βρίσκονται σε αυτή και ασχολούνται είτε με την τοπική αυτοδιοίκηση ή και γενικότερα με την πολιτική, να συμμετέχουν σε δράσεις που θα τους ωφελήσουν στο μέλλον».
 
Τα μέλη της αντιπροσωπείας έχουν έρθει από πέρυσι σε επαφή με τον κ. Μέτιο, το συζήτησαν και θεωρούν πως υπάρχουν όλες οι κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να προχωρήσει η ιδέα και να διεξαχθεί στο χώρο συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ.
 
Όσο για τη θεματολογία, όπως σε κάθε προσομοίωση θα υπάρξουν επιτροπές που θα ασχοληθούν με διάφορα θέματα εργασιών, που θα αφορούν μια μεγάλη γκάμα ζητημάτων, από την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση μέχρι και το ΕΣΠΑ, τον τουρισμό τη νεολαία την παιδεία και την ανάπτυξη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.