ΠΡΟΣΟΧΗ στο κενο!

Για τα αποτελέσματα της ανθρώπινης παρέμβασης στη φύση στο πλαίσιο της ανοικοδόμησης των σύγχρονων κοινωνιών έχουν γραφτεί κείμενα και κείμενα. Και εκεί που ο άνθρωπος παρεμβαίνει, όπως μας έχει διδάξει η ιστορία, η φύση πολλές φορές βρίσκει τον τρόπο να μας «εκδικηθεί».
 
Τα αποτελέσματα της ανθρώπινης παρέμβασης αλλά και της εφευρετικότητας της φύσης βιώνουν οι περίοικοι και οι διερχόμενοι της οδού Βασιλέως Παύλου, στη διασταύρωσή της με την οδό Κρητών στο κέντρο της πόλης, όπου στέκει εδώ και χρόνια ένας μεγαλοπρεπής πλάτανος.
 
Συγκεκριμένα ο συγκεκριμένος πλάτανος ανέγγιχτος σχεδόν στα χρόνια από τις όποιες αστικές παρεμβάσεις έχουν γίνει στην περιοχή, συνεχίζει την «ανάπτυξή του», η οποία το τελευταίο διάστημα οδήγησε στο ξήλωμα μέρους του πεζοδρομίου και στην εμφάνιση της ρίζας του, δημιουργώντας ωστόσο ένα «ανώμαλο» έδαφος που συχνά πυκνά αποτελεί παγίδα για τους διερχόμενους.
 
Κάθε βδομάδα οι περίοικοι της περιοχής γίνονται μάρτυρες μικρών ατυχημάτων από διερχόμενους οι οποίοι παραπατούν στο εικονιζόμενο σημείο και στην κυριολεξία σωριάζονται στο έδαφος. Ένα τέτοιο περιστατικό κατέγραψε και ο φακός του «ΠτΘ» χθες το μεσημέρι όπου η εικονιζόμενη συμπολίτισσά μας παραπάτησε και έπεσε στο έδαφος δίχως ωστόσο να τραυματιστεί.
 
Περίοικοι της περιοχής και θαμώνες των εκεί καταστημάτων έσπευσαν αμέσως να τη βοηθήσουν, ωστόσο, όπως μας ανέφεραν, πρόκειται για ένα σύνηθες φαινόμενο, καθότι οι αρμόδιοι δεν έχουν προβεί σε καμία εργασία αποκατάστασής του.
 
Όσοι λοιπόν διέρχεστε επί καθημερινής βάσεως από το σημείο, ΠΡΟΣΟΧΗ στο κενό! Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.