Προσω ολοταχως, εναμιση χρονο μετα, για τις πρωτες μελετες της Γεφυρας στην Καβαλα

Προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάθεση μελετών ύψους 212.587,76 ευρώ

Tην προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την προμελέτη ελέγχου, αξιολόγησης, και αποτίμησης της δομικής και λειτουργικής επάρκειας της υφιστάμενης Γέφυρας Παλαιού Νοσοκομείου Καβάλας αλλά και την εκπόνηση των λοιπών συνοδών οριστικών μελετών τοπογραφίας, οδοποιίας, υδραυλικών και Η/Μ, Μελέτης Σήμανσης και Ασφάλισης και Γεωτεχνικών μελετών του Έργου «Μελέτη Αποκατάστασης Γέφυρας Παλαιού Νοσοκομείου Καβάλας Οδού Νυρεμβέργης», ανακοίνωσε το διοικητικό συμβούλιο της Εγνατίας Οδού.

Ο προϋπολογισμός των συγκεκριμένων μελετών ανέρχεται σε 212.587,76 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) και θα πρέπει να ολοκληρωθούν εντός οκτώ μηνών από την υπογραφή ανάθεσης του έργου στον ανάδοχο.

Η  γέφυρα, η οποία αποτελούσε μέρος του κεντρικού οδικού άξονα της ανατολικής πλευράς της πόλης, κατέρρευσε ξαφνικά τον περασμένο Νοέμβριο. Έκτοτε δεν έχει γίνει κανένα απολύτως έργο για την αποκατάσταση του προβλήματος και τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται καθημερινά χιλιάδες πολίτες, κυρίως όσοι διαμένουν στην ανατολική πλευρά της Καβάλας και όσοι εισέρχονται στην πόλη από τη Θράκη.

Να σημειώσουμε ότι τον περασμένο Φεβρουάριο ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος είχε ανακοινώσει για πρώτη φορά την απόφαση, για συνεργασία της Περιφέρειας ΑΜΘ  με την Εγνατία Οδό ΑΕ για τις απαραίτητες ενέργειες. Η σχετική ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου πάρθηκε στις 18 Απριλίου και η προγραμματική σύμβαση υπογράφηκε στις 3 Οκτωβρίου 2019.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.