Προσκληση σε ανοιχτη συσκεψη φορεων

Η ανθρωπότητα ολόκληρη είναι συγκλονισμένη από τα γεγονότα που εκτυλίχτηκαν με τις τρομοκρατικές επιθέσεις που εκδηλώθηκαν και είχαν σαν αποτέλεσμα το θάνατο χιλιάδων πολιτών και το γενικότερο πολεμικό κλίμα που δημιουργούν οι κραυγές και οι ενέργειες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Το Φόρουμ Ειρήνης το φιλειρηνικό κίνημα του νομού εκφράζει την πιο βαθειά θλίψη για το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων από το τρομοκρατικό χτύπημα,που προστίθενται στο μακρύ κατάλογο των θυμάτων που είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής που γεννά και αναπαράγει τον πόλεμο, τη ποικιλόμορφη βία και την τρομοκρατία.

Η καταδίκη τέτοιων ενεργειών από όλους όσους αγωνίζονται για ένα φιλειρηνικό και δίκαιο κόσμο, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους ιμπεριαλιστές σαν πρόσχημα για να επιβάλουν τη “νέα τάξη πραγμάτων” με πιο άμεσο, βίαιο κι επιθετικό τρόπο.

Οι εξελίξεις που ακολούθησαν με το πολεμικό διάγγελμα του προέδρου των ΗΠΑ, την ενεργοποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού του ΝΑΤΟ, τις γενικότερες πολεμικές προετοιμασίες και τα τελεσίγραφα, τα κατασταλτικά μέτρα που αποφασίζονται στις Βρυξέλες, την καλλιέργεια ψύχωσης ενάντια στο Ισλάμ και τους Άραβες, δείχνουν πως προετοιμάζεται η εφαρμογή ενός γενικευμένου σχεδίου επίθεσης εναντίον χωρών, λαών και κινημάτων, με το “πρόσχημα” της πάταξης της τρομοκρατίας.

Οι συνέπειες θα είναι ολέθριες για την ανθρωπότητα.

Ιδιαίτερα για τον ελληνικό λαό , λόγω και της γενικώτερης κατάστασης στα Βαλκάνια, και την ευρύτερη περιοχή.

Η εκ των προτέρων συμφωνία και επιμονή της κυβέρνησης να ευθυγραμμισθεί με τα επιθετικά σχέδια, δημιουργεί κινδύνους εμπλοκής της χώρας, σε ένα φονικό κυκλώνα επιθέσεων, που προγραμματίζουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ με τη συμπαράσταση και στήριξη της Ε. Ε.

Μ΄ αυτές τις σκέψεις, που είναι ανοιχτές στο διάλογο, σας καλούμε να πάρετε μέρος στην ανοιχτή σύσκεψη φορέων, που διοργανώνει η Γραμματεία του Φόρουμ Ειρήνης, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων, πείρας και προτάσεων, με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση του λαού του νομού και την αποτελεσματικώτερη δραστηριοποίησή του, στην κατεύθυνση της αντίστασης και ματαίωσης των πολεμικών σχεδίων και της συμμετοχής της χώρας μας σ΄ αυτά.

Η σύσκεψη αυτή θα πραγματοποιηθεί την

Παρασκευή 5 Οκτώβρη 2001 ώρα 6.30 μ. μ στην αίθουσα

του Επαγγελματοβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης (Καβείρων 12)


Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος και θα μιλήσουν σχετικά με το λεγόμενο Εθνικό Σύστημα Αντιπυραυλικής Άμυνας (N.M.D), την αλλαγή του στρατιωτικού δόγματος της χώρας μας και την ενεργοποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού του ΝΑΤΟ οι:

Αντώνης Κακαράς καθηγητής του τμήματος Ναυτιλίας του Παν/μίου του Αιγαίου, μέλος της Επιτροπής για την Εθνική Άμυνα, Αντιπλοίαρχος ε. α

Αντωνόπουλος Κων/νος Λέκτορας του Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου της Νομικής σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης


Δικαίωμα λόγου θα έχουν όλοι οι παρευρισκόμενοι.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΥΜ ΕΙΡΗΝΗΣ

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κομοτηνής

Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής

Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης

Γραμματέας Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ροδόπης

Πρόεδρος Ένωσης Γονέων-Κηδεμόνων Δήμου Κομοτηνής

Πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Ροδόπης

Πρόεδρος Επιτροπής Ειρήνης Ροδόπης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.