Προσκληση Ε. Στυλιανιδη στον πρεσβη της Ν. Κορεας να επισκεφθει τη Θρακη

Θετική η ανταπόκριση του Κορεάτη διπλωμάτη
Η Επιτροπή Ελληνοκορεατικής Φιλίας συναντήθηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με τον Πρέσβη της Ν. Κορέας στην Ελλάδα και αντάλλαξαν απόψεις για την εντατικοποίηση των διμερών σχέσεων επ´ ευκαιρία των 60 ετών από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων. Η Πρόεδρος της Επιτροπής και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καφαντάρη αναφέρθηκε στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των δυο Κρατών για την επιτυχημένη αντιμετώπιση του COVID 19.
 
Ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης αναφέρθηκε στις ιστορικές σχέσεις των δύο κρατών από τη δεκαετία του 1950, όταν πολέμησαν οι Έλληνες στον πόλεμο της Κορέας. Παραλλήλισε τη διχοτομημένη Κορέα με τη διχοτομημένη Κύπρο μετά την παράνομη τουρκική εισβολή και κατοχή του 1974 και έδωσε έμφαση στην ανάπτυξη της διμερούς οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας- Κορέας.
 
Συγκεκριμένα επισήμανε ότι η Ελλάδα εξάγει στην Ν. Κορέα καπνά, βαμβάκια και βαμβακόσπορο από τη Θράκη. Γι’ αυτό κάλεσε τον Πρέσβη να επισκεφθεί τη Θράκη προκειμένου να ενισχύσουμε τις εξαγωγές των συγκεκριμένων προϊόντων από Ροδόπη και Ξάνθη και να επισκεφθούμε και τις αντίστοιχες βιομηχανίες. Παράλληλα ο Ε. Στυλιανίδης προσέφερε στον Πρέσβη το βιβλίο του «Thrace: The Greek Model of an Open Democratic Society» των εκδόσεων ΜΙΝΩΑΣ που κυκλοφόρησε το 2018. Ο Κορεάτης Διπλωμάτης ανταποκρίθηκε θετικά και άφησε ανοιχτό τον προσδιορισμό της ημερομηνίας επίσκεψης.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.