Προσφορα τροφιμων απο την Περιφερειακη Επιτροπη Νεολαιας του Σ.Πο.Σ ΑΜΘ

Για το τραπέζι αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής

Τρόφιμα για το τραπέζι αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής προσέφεραν την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής Νεολαίας του Σ.Πο.Σ ΑΜΘ, τα οποία παρέδωσαν στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
 
Αυτή ήταν η δεύτερη χρονιά που έκαναν μια τέτοια δράση, σημείωσε ο Συντονιστής της ΠΕΝ του Σ.Πο.Σ ΑΜΘ κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαηλίδης, μιας και πέρυσι είχαν κάνει κάτι ανάλογο δίνοντας ρούχα στο Χαμόγελο του Παιδιού.
 
Φέτος, κατανοώντας πως οι καιροί είναι δύσκολοι, θέλησαν να συγκεντρώσουν από κάθε σύλλογο της Περιφέρειας τρόφιμα, ώστε να τα παραδώσουν στο τραπέζι αγάπης της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής.
 
Όμως δεν σταματούν εδώ, αλλά θα συνεχίσουν την προσφορά κατά τις εορταστικές περιόδους, και έτσι την περίοδο του Πάσχα θα συγκεντρώσουν τρόφιμα για την Μητρόπολη Ξάνθης, με τελικό στόχο να γυρίσουν όλη την Περιφέρεια μέχρι το τέλος του έτους.
 

«Δουλεύουμε μέσα από τους συλλόγους που εκπροσωπούμε, αλλά έχουμε συμμετοχή και από συλλόγους που δεν έχουν άμεσα σχέση με τους ποντιακούς» σημείωσε, φέρνοντας ως παράδειγμα την βοήθεια που είχαν πέρυσι από τη Φιλόπτωχο της Ελευθερούπολης, για να τονίσει πως συμμετέχουν σε ένα γενικότερο δίκτυο προσφοράς.
 
Η ΠΕΝ αποτελείται από άτομα 18-30 ετών, και ανάμεσα στις επόμενες δράσεις τους είναι μια ομιλία στην Ξάνθη με θέμα τους Έλληνες Πομάκους, ενώ στην Περιφέρεια θα γίνει και η συνάντηση νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας, με νέους από όλη την Ελλάδα να συγκεντρώνονται στην Προσοτσάνη της Δράμας.
 
Ο κ. Χατζημιχαηλίδης σημείωσε πως γενικότερα τα τελευταία χρόνια οι νέοι δραστηριοποιούνται αρκετά στο χώρο των συλλόγων, μιας και η παράδοση αποτελεί μια διέξοδο στη χρήση, και η ενασχόληση με αυτή αποτελεί έναν «φάρο» μέσα στην αλλοίωση της κοινωνίας μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.