Προς την εξαγορα οικοπεδων βαδιζει ο Δημος Κομοτηνης

Δύο από τα θέματα που συζητήθηκαν προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής αφορούσαν στην εξαγορά οικοπέδου χαρακτηρισμένου ως χώρου Δημοτικών Κτιρίων Κοινής Ωφέλειας και οικοπέδου χαρακτηρισμένου ως χώρου Βρεφονηπιακού Σταθμού. Ο δήμαρχος Κομοτηνής Δημήτρης Κοτσάκης ισχυρίστηκε ότι θα προβεί στην εξαγορά των οικοπέδων αυτών, ακόμα κι αν χρειαστεί να πάρει δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, «ώστε να μπορούμε να βρούμε χώρους για σχολεία, για βρεφονηπιακούς σταθμούς, για δημόσια κτίρια». Από την άλλη, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Πορεία» Τάσος Βαβατσικλής διατύπωσε τον προβληματισμό του ως προς το «πού θα βρεθεί το ποσό του 1.000.000 ευρώ για να αγοραστεί το οικόπεδο αυτό κι αν υπάρχει πρόθεση ή κάποια ιδέα για το πώς θα αξιοποιηθεί», αναφερόμενος στο θέμα της εξαγοράς οικοπέδου στην οδό Παναγιώτη Ελλή έναντι 1.000.000 ευρώ.

Πρόκειται για δύο οικόπεδα, στην οδό Π. Ελλή και στην οδό Ι. Φιλήμωνος, τα οποία επιχειρεί να εξαγοράσει ο Δήμος Κομοτηνής προκειμένου να δημιουργήσει δημοτικά κτίρια κοινής ωφέλειας και βρεφονηπιακό σταθμό, αντίστοιχα. «Έχουμε δύο οικόπεδα 2,5 στρεμμάτων σε μια νέα περιοχή, η οποία χρειάζεται ιδιαίτερες υποδομές. Δεν έχουμε χώρους, εκ του σχεδίου προβλέπονται και τις αγοράζουμε. Στο ένα προβλέπεται βρεφονηπιακός σταθμός. Στο άλλο προβλέπονται κτίρια του Δήμου», ενημέρωσε ο δήμαρχος Κομοτηνής Δημήτρης Κοτσάκης, τονίζοντας ότι «δεν πρόκειται να χάσουμε σπιθαμή γης που δικαιούται ο Δήμος λόγω του σχεδίου που προβλέπεται. Θα δανειστούμε και από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για να μην χάσουμε αύριο αυτή την γη όπου μπορούν να γίνουν οικοδομές και πολυκατοικίες. Το κάνουμε για τα παιδιά μας ώστε να μπορούμε να βρούμε χώρους για σχολεία, για βρεφονηπιακούς σταθμούς, για δημόσια κτίρια. Αν χάνουμε ευκαιρίες τώρα, δεν τις ξαναβρίσκουμε αύριο».

Αναφερόμενος στο θέμα εξαγοράς οικοπέδου στην οδό Παναγιώτη Ελλή έναντι 1.000.000 ευρώ, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Πορεία» Τάσου Βαβατσικλή δέχτηκε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί και να καταγραφεί η ακίνητη περιουσία του Δήμου Κομοτηνής, ενώ διατύπωσε τον προβληματισμό του ως προς το «πού θα βρεθεί το ποσό του 1.000.000 ευρώ για να αγοραστεί το οικόπεδο αυτό κι αν υπάρχει πρόθεση ή καμιά ιδέα για το πώς θα αξιοποιηθεί. Θα είναι λυπηρό πολύ να δανειστεί η δημοτική αρχή για να αγοράσει το οικόπεδο, να πληρώνει τόκους επί σειρά ετών και να μην μπορεί να το αξιοποιήσει». Ο ίδιος είπε ότι το θέμα αυτό θα επανέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσον αφορά την τιμή.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.