Προς ομαλοποιηση το θεμα της προμηθειας καυσιμων στα σχολεια της Κομοτηνης

Ο ανάδοχος αποκατέστησε ήδη τη ροή και δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει χωρίς προβλήματα τις προμήθειες

Πίστωση χρόνου, μετά και τις διαβεβαιώσεις του εκπροσώπου της αναδόχου ότι μετά την αρχική δυσκολία η παροχή πετρελαίου θα συνεχιστεί απρόσκοπτα έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, με τα νομικά πρόσωπα του Δήμου Κομοτηνής να αναμένεται να ακολουθήσουν την ίδια προσέγγιση.
 
Το θέμα της προμήθειας καυσίμων και πετρελαίου θέρμανσης, που δημιούργησε αναστάτωση, κυρίως στα σχολεία, ενώ αποτέλεσε αφορμή για εκατέρωθεν βολές μεταξύ του Δημάρχου Κομοτηνής κ. Γιώργου Πετρίδη και της επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης «Εμείς η πόλη» Φελίνας Καζάκου έφτασε στο Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα, με το θέμα που εισήχθηκε να αφορά την έκπτωση του προμηθευτή Υγρών καυσίμων λόγω αθέτησης της σύμβασης (η προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης αφορά νομικά πρόσωπα του Δήμου, οι συνεδριάσεις των οποίων με το ίδιο ερώτημα ήταν προγραμματισμένες τις επόμενες μέρες).
 

Λόγω του προβλήματος που δημιουργήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, η επιτροπή παραλαβής προμήθειας, κάλεσε σε ακρόαση την προμηθεύτρια εταιρεία για να αναφέρει τους λόγους που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, και τελικά παρέπεμψε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, προτείνοντας την έκπτωση του αναδόχου.
 
Ο εκπρόσωπος της εταιρείας, κ. Κωνσταντίνος Βελκόπουλος, ανέλαβε εξολοκλήρου την ευθύνη, ζήτησε συγγνώμη, για την αναστάτωση που προκλήθηκε, σημειώνοντας πως μπορεί να υπήρξε καθυστέρηση λόγω προβλημάτων που είχαν οι ίδιοι στην προμήθεια και διανομή, όμως κανένα όχημα δεν έμεινε χωρίς καύσιμα, έστω και οριακά, ενώ κανένα σχολείο δεν έμεινε χωρίς πετρέλαιο, πλην του 1ου Γυμνασίου,  όπου απέδωσε το πρόβλημα στην κακή λειτουργία του καυστήρα, που είχε σαν αποτέλεσμα να καταναλώνεται γρηγορότερα το πετρέλαιο από ό,τι αναμενόταν.
 
Σημείωσε δε πως ήδη από την Παρασκευή η προμήθεια πετρελαίου γίνεται το συντομότερο δυνατό, και πως μέχρι την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί.
 
Για αυτό και ζήτησε την επιείκεια  των συμβούλων, υπενθυμίζοντας τα πολλά χρόνια αγαστής συνεργασίας της επιχείρησης με το Δήμο, και δεσμευόμενος ότι δεν θα επαναληφθεί το πρόβλημα.
 
 

Ερωτήματα και εξηγήσεις 

Όλες οι παρατάξεις του Συμβουλίου φάνηκαν διαλλακτικές, αποδεχόμενοι το αίτημα του κ. Βελκόπουλου, δίνοντας του την ευκαιρία να αποκαταστήσει την προμήθεια των καυσίμων.
 
Η συζήτηση του θέματος όμως αναζωπύρωσε, όχι όμως στο βαθμό που είχε τις προηγούμενες μέρες, την αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Πετρίδη και της κ. Καζάκου, με την επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης να τονίζει πως οι παρεμβάσεις της είχαν σαν μοναδικό στόχο να αποτυπώσουν την πραγματικότητα, όταν υπήρχε αδυναμία ανταπόκρισης, ενώ σημείωσε πως ακόμα και όταν δεν έχει τελειώσει το πετρέλαιο θέρμανσης, όταν καλούνται μαθητές να κάνουν μάθημα σε παγωμένες αίθουσες, λόγω της αδυναμίας να κάψουν τον καυστήρα οι διευθυντές όλες τις ώρες, τότε είναι πρόβλημα.
 
Ζήτησε δε, κάτι το οποίο ζήτησαν και οι επικεφαλής των παρατάξεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης, να δημιουργηθεί χρονοδιάγραμμα για τη θέρμανση των σχολείων, ώστε να ξέρουν όλοι πότε χρειάζεται πετρέλαιο και πού, και να μην προκύψουν ξανά αυτά τα προβλήματα.
 
Από την πλευρά του ο κ. Πετρίδης απάντησε ότι το θέμα δεν προσφέρεται για μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις, όσο για το θέμα του προγραμματισμού, σημείωσε πως αυτός έχει γίνει και έχουν σταλεί τα απαραίτητα έγγραφα στις διευθύνσεις, υπενθυμίζοντας δε πως όλα τα προηγούμενα χρόνια που γινόταν με αυτό τον τρόπο η προμήθεια καυσίμων, δεν υπήρξε πρόβλημα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.