Προωθηση ποιοτικου προιοντος στην αγορα

Η προώθηση του κρέατος στην αγορά που ήταν και ο σκοπός της εκδήλωσης, αποτελεί σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια οι κτηνοτρόφοι της περιοχής μας. «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια ο καθημερινός κτηνοτρόφος της περιοχής μας δεν είναι μόνο η παραγωγή του κρέατος αλλά η προώθηση αυτού του προϊόντος στην αγορά», είπε ο Σπύρος Αρσενίου, ειδικός σύμβουλος του προέδρου της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης-Έβρου κ. Χ. Χατζόπολου, κάνοντας λόγο για αντικειμενικές και πρακτικές δυσκολίες που υπάρχουν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που έχει γίνει από την Διευρυμένη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, έχει διαπιστωθεί ότι «ο μέσος πολίτης όχι μόνο της περιοχής αλλά της Ελλάδας προτιμά να αγοράζει κρέας από τον κρεοπώλη της γειτονιάς του ίσως γιατί θεωρεί ότι υπάρχει σ’ ένα βαθμό μια εμπιστοσύνη ανάμεσα στον καταναλωτή και στο κατάστημα.

Μετά από αλλεπάλληλους διατροφικούς πανικούς που υπήρξαν την δεκαετία του ΄90 και με τις τρελές αγελάδες και με την γρίπη των πουλερικών αλλά σίγουρα θα ακολουθήσουν κι άλλες με διοξίνες κλπ., ο κόσμος αναγκαστικά πλέον δεν ενδιαφέρεται για την τιμή του προϊόντος αλλά για την ποιότητά του».

Δίκτυο Διάθεσης Ντόπιου Κρέατος

Βασιζόμενη στη εξασφάλιση διάθεσης ποιοτικού προϊόντος στον καταναλωτή, η Διευρυμένη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ροδόπης-Έβρου δια του προέδρου της Χ. Χατζόπουλου δρομολογεί τη δημιουργία του Δικτύου Διάθεσης Ντόπιου Κρέατος με τη συνδρομή της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Ροδόπης, η οποία προτίθεται να ανοίξει κατάστημα για τη δική της χρήση. «Προσβλέπουμε να φτιάξουμε ένα Δίκτυο Διάθεσης μέσω μιας ανώνυμης εταιρείας, όπου ένας αριθμός παραγωγών θα συμμετέχουν μ’ ένα μετοχικό κεφάλαιο, της τάξης 3, 5 ή 6 χιλ. ευρώ. Θεωρώ ότι για μια τέτοια επένδυση δεν είναι πολλά τα χρήματα και δεν ενέχει και του ρίσκου μιας επένδυσης, η οποία αύριο-μεθαύριο μπορεί να σ’ αφήσει εκτεθειμένο βαθιά», δήλωσε ο κ. Αρσενίου, ο οποίος τόνισε ότι ήρθε η ώρα οι παραγωγοί να πάρουν την τύχη στα χέρια τους και «να μην αφήσουμε πλέον οποιαδήποτε τοπική αυτοδιοίκηση, οποιοδήποτε πολιτικό να λαμβάνει τις ευθύνες για το λογαριασμό μας».

Η δεύτερη στη σειρά εκδήλωση σχετικά με τη δημιουργία του Δικτύου πραγματοποιήθηκε χθες στο Δήμο Σαπών.

Η εκδήλωση αυτή περιελάμβανε μια συνοπτική παρουσίαση του μελετητή Τριαντάφυλλου Ματζόπουλου που έχει αναλάβει την προώθηση του ντόπιου κρέατος, καθώς επίσης και μια σύντομη τοποθέτηση του προέδρου της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης-Έβρου κ. Χ. Χατζόπολου κι διάλογο με τους κτηνοτρόφους.

Αναλυτικό ρεπορτάζ για την ημερίδα που έλαβε χώρα στις Σάπες θα δημοσιευθεί στο φύλλο της Παρασκευής 10ης Ιουνίου του «Παρατηρητή της Θράκης».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.