Προορισμος για τους μικρους Κομοτηναιους το Αρχαιολογικο Μουσειο Κομοτηνης

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την θάλασσα στην αρχαιότητα από την Εφορία Αρχαιοτήτων Ροδόπης

Για τη σημασία της θάλασσας στην ανάπτυξη και διατήρηση του πολιτισμού έμαθαν τα παιδιά που συγκεντρώθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής το Σάββατο 27 Μαΐου, συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πανελλήνιας εκστρατείας «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές».


 
Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη φορά που η Εφορία Ροδόπης γιόρτασε τις «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», σημείωσε η αρχαιολόγος Μουσειολόγος κ. Νάγια Δαλακούρα, επισημαίνοντας πως σε συνεργασία με την Οικολογική Ομάδα Ροδόπης θέλησαν να αναδείξουν τον φυσικό πλούτο της χώρας μας.
 
Φέτος επέλεξαν να αναδείξουν το υδάτινο στοιχείο, μιας και έχουν την ευτυχή συγκυρία να έχουν τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης με τίτλο «Θρακικό πέλαγος. Δρόμοι της θάλασσας, ναυάγια και ενάλια ευρήματα», που συνδυάζεται τόσο με τη βιώσιμη ανάπτυξη αλλά και το θέμα της προστασίας του υδάτινου κόσμου.
 

Έτσι τα παιδιά έμαθαν γιατί πολύ σπουδαίοι πολιτισμοί αναπτύχθηκαν δίπλα στη θάλασσα, πόσο σημαντικό είναι το υδάτινο στοιχείο για την ευημερία του ανθρώπου και έμαθαν για τις θαλάσσιες θεότητες, τα ναυτικά μουσεία, τα μουσεία της θάλασσας, τη θαλάσσια διατροφή, ενώ η εκπαιδευτικού χαρακτήρα δράση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση ενός ντοκιμαντέρ της Εφορίας Ενάλιων Αρχαιοτήτων για τον μηχανισμό των Αντικυθήρων και δραστηριότητα που περιλάμβανε ένα θαλάσσιο διόραμα.
 
Αυτές οι δράσεις γίνονται εδώ και αρκετό καιρό, και πλέον το μουσείο έχει πετύχει να το θεωρούν οι μικροί πολίτες της Κομοτηνής κομμάτι της πόλης τους, κάτι που φαίνεται και από τη πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα που έχουν σε μικρές ομάδες κοινού, τις συμμετοχές στα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις γνώσεις των επισκεπτών που έρχονται για πολλαπλή φορά στο χώρο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.