Προληπτικη ιατρικη απο την Cosmote και το Σωματειο «Ανοιχτη Αγκαλια»

Στο πλαίσιο της εκστρατείας Προληπτικής Ιατρικής της Cosmote βρέθηκαν χθες στην Κομοτηνή, τρία στελέχη, οι Γιάννης Μήτσιος, Νίκος Παπαφιλίππου και Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος. Επισκέφθηκαν το νομάρχη Ροδόπης Άρη Γιαννακίδη, το δήμαρχο Κομοτηνής Δημήτρη Κοτσάκη, τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Δημήτρη Παπασταμάτη. Τους συναντήσαμε στο γραφείο του προϊσταμένου του Τηλεπικοινωνιακού Διαμερίσματος Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης Βασίλη Αλμανίδη.

Το πρόγραμμα που γίνεται με τη στήριξη της Cosmote για την προληπτική ιατρική σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας πραγματοποιείται για όγδοη συνεχή χρονιά από το Σωματείο «Ανοιχτή Αγκαλιά» των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής. Για φέτος, οι εκστρατείες ξεκίνησαν από τις Μικρές Κυκλάδες και συνεχίζουν τη διαδρομή τους στη Θράκη, με προορισμό τις ορεινές περιοχές των νομών Ροδόπης και Ξάνθης. Θ’ ακολουθήσουν οι περιοχές του Β.Α. Αιγαίου, των Ν.Δ. Κυκλάδων και Δωδεκανήσων.

Ο κ. Μήτσιος από τη Διεύθυνση Εταιρικών Σχέσεων έδωσε κάποια στοιχεία στον ΠτΘ σε σχέση με το πρόγραμμα που υλοποιούν, στηρίζοντας τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Ανοιχτή Αγκαλιά». «Οι ιατρικές αποστολές απαρτίζονται από κλιμάκιο γιατρών και νοσηλευτών, το οποίο προσφέρει δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στο σύνολο των κατοίκων των περιοχών, ενημέρωση γονέων και δασκάλων σε θέματα υγείας και πρόληψης, αλλά και ψυχαγωγία στα παιδιά» μετέφερε, εξηγώντας ότι το πρόγραμμα ξεκινάει από σήμερα Σάββατο με επίσκεψη στη Σμίνθη της Ξάνθης. «Την Κυριακή ακολουθεί το χωριό Σάρτες, οι υπόλοιπες έξι μέρες αφορούν το νομό Ξάνθης και το πρόγραμμα ολοκληρώνεται για τη Θράκη την Κυριακή 25 Μαρτίου, με επίσκεψη στον Κέχρο της Ροδόπης».

Μιλώντας για τις επαφές που είχαν με πολιτικούς της Κομοτηνής, ο κ. Μήτσιος εξήγησε ότι προσκάλεσαν το νομάρχη και το δήμαρχο στις επισκέψεις που χορηγούν στα χωριά της Θράκης. «Έδειξαν ενδιαφέρον και φάνηκαν αρκετά ευαισθητοποιημένοι σχετικά με παρόμοια ζητήματα. Ήταν μια πρώτη γνωριμία κι ελπίζω να είναι η απαρχή μιας μελλοντικής συνεργασίας με τους φορείς» είπε.

Όσο για το σήμα της Cosmote στο νομό, εξήγησε ότι από «ραδιοκάλυψη πάμε πολύ καλά στη Θράκη, ειδικά στη Ροδόπη και είμαστε περήφανοι που προσφέρουμε σήμα στους ακρίτες», λόγω της κάλυψης και των πλέον απομακρυσμένων περιοχών.

Χθες το μεσημέρι, τα στελέχη της Cosmote επισκέφθηκαν το Δ. Παπασταμάτη και συζήτησαν πάνω σε μια πρόταση που τους έγινε για να στηρίξει η Cosmote εκδηλώσεις του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής. «Έχουμε ήδη μια επιστολή για κάποιο χορηγικό πλάνο αναφορικά με τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού. Από τη συνάντηση που θα έχουμε θα λάβουμε πληροφορίες για το λόγο και το σχεδιασμό και στη συνέχεια θα ελέγξουμε τι είδους συνεργασία μπορούμε να έχουμε».

Μαρία Αμπατζή

Υ.Γ.: Αναλυτικά το κοινωνικό πρόγραμμα της Cosmote θα παρουσιαστεί σε επόμενο φύλλο του ΠτΘ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.