Προληψη, προληψη, προληψη για το Παραρτημα Ροδοπης της Ελληνικης Αντικαρκινικης Εταιρειας

Τα μέλη του Παραρτήματος έκοψαν τη βασιλόπιτά τους το απόγευμα του Σαββάτου

Την ετήσια κοπή της βασιλόπιτά του πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου 11 Φεβρουαρίου το Παράρτημα Ροδόπης της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στη Λέσχη Κομοτηναίων.
 

Μέλη και φίλοι του παραρτήματος συγκεντρώθηκαν για να ξαναζήσουν τις εμπειρίες ενός γεμάτου χρόνου και να σχεδιάσουν τον επόμενο. Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Παραρτήματος κ. Οδυσσέας Κουτσογιάννης, στόχος τους είναι όχι μόνο να γιορτάσουν την αλλαγή του χρόνου, αλλά και να μεταφέρουν το μήνυμα της αγάπης και της αλληλεγγύης για τους αναξιοπαθούντες.
 
Η αντικαρκινική, σημείωσε, προσπαθεί να βοηθήσει όσο είναι δυνατόν, με τα πενιχρά της οικονομικά μέσα,  που βασίζονται στα έσοδα από τις εισφορές των περίπου 350 μελών τους και τις διάφορες εκδηλώσεις, αυτούς που έχουν να αντιμετωπίσουν και οικονομικά προβλήματα μαζί με την ασθένειά τους. Για να μπορέσουν μάλιστα να φέρουν κοντά τους όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, έχουν θέσει το όριο των συνδρομών πολύ χαμηλά, ώστε να μπορούν να συγκεντρώσουν λίγα από πολλούς, παρέχοντας παράλληλα ενημέρωση που θα μεταλαμπαδευτεί σε άλλους.
 

Ταυτόχρονα συνεχίσουν τις δράσεις τους και το 2017, με έμφαση στην πρόληψη, η οποία σώζει ζωές, εμμένοντας σε αυτό που από την αρχαιότητα είναι γνωστό ως ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης των ασθενειών, ήτοι «το προλαμβάνειν καλύτερο του θεραπεύειν». Αυτό, σημείωσε ο κ. Κουτσογιάννης, ισχύει ακόμη περισσότερο στους καρκινοπαθείς, μιας και πάρα πολλοί καρκίνοι, αν διαγνωστούν έγκαιρα, μπορούν πλέον να θεραπευτούν.
 

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι στην ίδια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τιμητική βράβευση τεσσάρων συλλόγων και ιδιωτών της πόλης μας που έχουν στηρίξει εθελοντικά το έργο του Παραρτήματος Ροδόπης της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, καθώς και της κ. Νατάσας Λιβεριάδου, προέδρου της ΔΚΕΠΠΑΚ. Έτσι βραβεύτηκαν η Πολιτιστική Κίνηση Ροδόπης, ο Alma Libre, οι Balcanatolia και η Σχολή χορού Plie.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.