Προκρισεις και διακρισεις για τους αθλητες του τμηματος παλης του ΑΣ Δημοκριτειο

Τρεις αθλητές του συλλόγου θα συμμετάσχουν στα τελικά του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παμπαίδων• δύο αθλητές του συλλόγου διακρίθηκαν σε διεθνές τουρνουά στη Βουλγαρία - Μίνι τουρνουά θα οργανώσει ο σύλλογος στα Παρχάρια στις 8 Μαΐου

Στις Σέρρες στις 16-17 Απριλίου, συμμετέχοντας στα τελικά του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παμπαίδων- Παγκορασίδων θα βρεθούν 3 αθλητές του τμήματος Πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο, οι οποίοι διακρίθηκαν στην προκριματική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη. Ο σύλλογος συμμετείχε στην προκριματική φάση με 6 παλαιστές, ενώ μαζί τους ταξίδεψαν και δύο μικρότεροι σε ηλικία αθλητές, η Αγάπη Αμπελίδου και το Γιώργος Βαρντανιάν, οι οποίοι πραγματοποίησαν επίδειξη στους αγώνες.
 
Οι αθλητές του συλλόγου που προκρίθηκαν ήταν στους Παμπαίδες Α΄ (γεννηθέντες 2001-02) ο Αργύρης Γκρηγκοριάν στα 53 κιλά και ο Χαράλαμπος Αυτοφορίδης στα 66 κιλά, ενώ στους Παμπαίδες Β΄ (γεννηθέντες 2003-2004) προκρίθηκε ο Κωνσταντίνος Αυτοφορίδης, στα 38 κιλά. Δεν προκρίθηκαν, μιας και βγήκαν τρίτοι στις κατηγορίες τους (προκρίνονται μόνο ο πρώτος και ο δεύτερος) στους Παμπαίδες Β΄ ο Χρήστος Κωστάκη στα 47 κιλά και ο Νίκος Αμπελίδης στα 42 κιλά, μη καταφέρνοντας να φτάσουν την απόδοση που ανέμενε ο προπονητής του συλλόγου κ. Θεόδωρος Καρυπίδης, ενώ στις Παγκορασίδες Α΄ συμμετείχε αλλά δεν προκρίθηκε η Μαρία Νταμουτσίδου στα 62 κιλά, για την οποία όμως ο προπονητής τόνισε ότι στάθηκε πολύ καλά, μιας και ξεκίνησε να ασχολείται μόλις πρόσφατα με την πάλη, δείχνοντας ότι έχει δυνατότητες.
 
Ο σύλλογος συνέχισε τις δραστηριότητες του το Σαββατοκύριακο 12-13 Μαρτίου, ταξιδεύοντας στο Γκολόποβο της Βουλγαρίας, συμμετέχοντας σε διεθνές τουρνουά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας πάλης (FILA) με δύο αθλητές, τον Αργύρη Γκρηγκοριάν στα 53 κιλά και τον Χαράλαμπο Αυτοφορίδη στα 66 κιλά, σε μια διοργάνωση που τους βοήθησε και στην προετοιμασία τους για το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Στην διοργάνωση συμμετείχαν αθλητές από οχτώ χώρες, με μεγάλη συμμέτοχή μιας και μόνο από τη Βουλγαρία οι σύλλογοι που έδωσαν το παρών ήταν 32.
 
Όπως σημειώνει ο κ. Καρυπίδης οι αθλητές τα πήγαν καλά, με τον Αργύρη Γκρηγκοριάν να αναδεικνύεται τρίτος με ιδιαίτερη άνεση, ενώ μπορούσε να κατακτήσει και την πρώτη θέση, αν δεν είχε έρθει αντιμέτωπος με μια αρκετά αρνητική διαιτησία. Αντίθετα ο Χαράλαμπος Αυτοφορίδης πλήρωσε ένα λάθος του στον ημιτελικό και βγήκε πέμπτος στην διοργάνωση. 

Προετοιμασία για το πανελλήνιο

Αυτή την περίοδο ο Σύλλογος έχει ξεκινήσει εντατικές προπονήσεις για την προετοιμασία για τους τελικούς Πανελληνίου, ώστε οι αθλητές να έχουν την καλύτερη δυνατή ετοιμότητα για να μπουν και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στην παλαίστρα.
 
Αυτό το Σαββατοκύριακο, 19-20 Μαρτίου, ο Σύλλογος θα βρεθεί ξανά στη Θεσσαλονίκη, αυτή τη φορά συμμετέχοντας στην προκριματική φάση για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων καθώς και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων.
 
Στην αποστολή θα συμμετάσχουν 8 παιδιά, για τα οποία ο κ. Καρυπίδης εξέφρασε σημαντικές ελπίδες να πάνε καλά στους αγώνες και να προκριθούν στους τελικούς.

Στην αποστολή μάλιστα θα βρίσκεται και ο Αργύρης Γκρηγκοριάν, ο οποίος ακόμα ηλικιακά ανήκει στους Παμπαίδες Α΄, όμως μετά από αίτημα στην ομοσπονδία, με τις υπογραφές τόσο των γονέων όσο και των προπονητών ανέβηκε κατηγορία και θα αγωνιστεί στους Παίδες.
 
Στις 22 Μαρτίου αναχωρεί για την Ολλανδία, όπου θα συμμετάσχει σε διεθνές τουρνουά η Νικολέτα Μπάρμπα, ενώ ο σύλλογος θα βρεθεί στις 25-26 Μαρτίου στη Στάρα Ζαγόρα για να συμμετάσχει σε διεθνές τουρνουά, παίδων, με τον αριθμό των συμμετεχόντων αθλητών να μην έχει ακόμα καθοριστεί, καθώς εξαρτάται και από τις υποχρεώσεις τους. 

Μίνι τουρνουά στα φετινά Παρχάρια

Όπως είναι γνωστό, το τμήμα πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο συμμετάσχει κάθε χρόνο στα Παρχάρια όπου αθλητές του κάνουν επίδειξη, φέτος όμως στις 8 Μαΐου, θα πάνε ένα βήμα παραπάνω. Ο κ. Καρυπίδης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Συλλόγου «Η Τραπεζούντα και το Γαρς» κ. Αβραάμ Φωτιάδη, τον οποίο ενημέρωσε για την πρόσθεση του συλλόγου να καλέσει ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό για να συμμετάσχουν σε ένα μίνι τουρνουά που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο.
 
Ήδη την πρόσκληση έχουν αποδεχτεί τέσσερις ομάδες, από Θεσσαλονίκη, Ορεστιάδα Καβάλα και Βουλγαρία, ενώ υπάρχει και ομάδα από την Τουρκία που έχει εκδηλώσει την πρόθεσή της να συμμετάσχει, αν καταφέρει να βγάλουν έγκαιρα τη βίζα οι αθλητές της.
 
Παρά τα μετάλλια και τις διακρίσεις που έχουν φέρει οι αθλητές του συλλόγου τόσο στην πόλη της Κομοτηνής όσο και σε όλη την Περιφέρεια, οι φορείς φαίνεται να είναι ακόμα απόντες, μη βοηθώντας καθόλου το σύλλογο, ο οποίος πρέπει να στηρίζεται σε ιδιώτες για να μπορέσουν οι αθλητές του να συμμετάσχουν σε αγώνες.

Ο μόνος που στέκεται δίπλα τους, τόνισε ο κ. Καρυπίδης, είναι ο πρώην περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Νικολαΐδης, ο οποίος συνέχεια βοηθά και είναι δίπλα τους.
 
Ο κ. Καρυπίδης εξέφρασε για μια ακόμα φορά τις ευχαριστίες του στο art-bar Bicicleta, και τους ιδιοκτήτες του κ. Παντελή Πηλικίδη και Σταύρο Γιαχτσή που στηρίζουν την προσπάθεια του συλλόγου, ενώ ευχαρίστησε την Ταβέρνα Ακρογιάλι και τον ιδιοκτήτη της κ. Βασίλη Πηλικίδη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.