Προιοντα με ποιοτητα, γεωργια με μελλον

Οικονομική ένεση στον τομέα μεταποίησης και εμπορίας γεωργικών προϊόντων επιχειρεί το Υπουργείο Γεωργίας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη – Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου 2000-2006». Τριμελές κλιμάκιο του υπουργείου βρίσκεται για δύο ημέρες στη Ροδόπη για να πληροφορήσει όσους ενδιαφέρονται να επενδύσουν στο χώρο της μεταποίησης – τυποποίησης – εμπορίας σε επιλεγμένες δράσεις τομέων της φυτικής και της ζωικής παραγωγής. Το πρόγραμμα στοχεύει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών προϊόντων, όπως επίσης της ποιότητας και της υγιεινής τους, παράλληλα με την προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση του εισοδήματος των παραγωγών των πρωτογενών προϊόντων.

Τριμελές κλιμάκιο του υπουργείου Γεωργίας βρίσκεται από χθες βράδυ στην Κομοτηνή, προκειμένου να ενημερωθούν όσοι ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν επενδύσεις στη μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων.

Ο κ. Μιχάλης Ζηλάκος από τη Δ/νση Προγραμματισμού του υπουργείου εξηγεί ότι η ενημέρωση αφορά στο Μέτρο 1.2 του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη – Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου 2000 – 2006». Εκτιμά ότι «ο τομέας της μεταποίησης και εμπορίας γεωργικών προϊόντων πρέπει να βελτιωθεί και να επεκταθεί, γιατί πρόκειται για δραστηριότητες που έχουν πάντα ενδιαφέρον».

Η καμπάνια ενημέρωσης ξεκίνησε από την Κρήτη, συνεχίστηκε σε Κοζάνη, Λάρισα, Γιάννενα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη. Ταυτόχρονα με την Κομοτηνή γίνεται ενημέρωση στο Ναύπλιο, ενώ επόμενοι σταθμοί είναι η Αθήνα, η Μυτιλήνη και η Ρόδος.

Στις εκδηλώσεις παρίστανται οι επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στο μεταποιητικό τομέα, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι Αναπτυξιακές. Ο κ. Ζηλάκος σημειώνει ότι μπορούν να ενεργοποιηθούν όσοι έχουν τις προδιαγραφές: «Χρειάζεται να υπάρχει επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της μεταποίησης».

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν η γεωπόνος της Δ/νσης Προγραμματισμού του υπουργείου Γεωργίας, κ. Ευαγγελία Κουτσούκου και η κυρία Φαράκου, από τη Διαχειριστική Αρχή του Επιχειρησιακού Προγράμματος. Η Διεύθυνση Προγραμματισμού θα εγκρίνει τις προτάσεις και η Διαχειριστική Αρχή θα προχωρήσει στους περαιτέρω ελέγχους.

Αύριο θα ενημερωθούν γύρω από το Μέτρο 2.1. του Ε.Π.Α.Α. οι Δήμοι, οι Δ/νσεις Γεωργίας, η Περιφέρεια, όπως και κάθε ενδιαφερόμενος που δεν κατάφερε να προσέλθει σήμερα.

Μ.Α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.